• De beoogde bouwlocatie aan De Akker.
• De beoogde bouwlocatie aan De Akker. Foto: Gemeente Lopik

Veel animo voor presentatie bouwplan De Akker (Lopik)

Algemeen 777 keer gelezen

LOPIK • Woningbouwvereniging De Woningraat en de gemeente Lopik willen op de verpauperde locatie van een voormalige school en peuterspeelzaal aan De Akker appartementen ontwikkelen. Via een digitale presentatie brachten zij woensdagavond de omwonenden en overige belangstellenden op de hoogte van de plannen.

Wethouder Gerrit Spelt beet het spits af en maakte duidelijk dat Lopik weinig appartementen heeft. “Voor ouderen zijn de mogelijkheden beperkt om kleiner te gaan wonen”, merkte hij op. 

Woningnood
De woningnood in Lopik is enorm. Daarbij gaat het volgens Marieke Teitink, directeur van woningcorporatie Woningraat, vooral om betaalbare, passende woningen. Het nog te realiseren (energiezuinige) complex moet een aanwinst voor Lopik worden.

“Inwoners van Lopik krijgen net als bij de toewijzing van de appartementen van het onlangs gerealiseerde wooncomplex De Lentehof voorrang,” aldus Teitink. “Er kwamen toen door de doorstroming 25 eengezinswoningen vrij. Het zou mooi zijn als we dat met dit bouwplan aan De Akker ook kunnen realiseren.”

Plannen
Martin Schrijver, projectmanager van Woningraat en verantwoordelijk voor nieuwbouw, toonde tekeningen van de appartementen, die in twee rijen van drie en vier lagen tegenover elkaar gerealiseerd zouden kunnen worden: “Onze wens is het bouwen van appartementen voor verschillende doelgroepen. Het project kan nog alle kanten op. Ingebrachte ideeën verwerken we in de plannen. We blijven belangstellenden informeren met tussenrapportages en een beeld- en kwaliteitsplan.”

De digitale animo was groot en er kwamen via de chat veel vragen over de bouwplannen die nog in de kinderschoenen staan. Op de ‘kramenmarkt’ van maandag12 april mogen potentiële huurders hun mening geven over deze plannen.

Wim Kroone

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden