Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Frans Buck wordt uitgezwaaid met een rondrit.
• Frans Buck wordt uitgezwaaid met een rondrit. (Foto: Adri Verhoeven)

Stolkse ‘dorpsdokter’ Frans Buck uitgezwaaid

  •   keer gelezen

STOLWIJK • Na ruim veertig (!) jaar heeft huisarts Frans Buck woensdag afscheid genomen van de groepspraktijk Stolwijk/Berkenwoude. 


Helaas geen receptie, zoals hijzelf graag had gewild, maar wel een gezamenlijke rondrit op de fiets door het dorp, met de hoofdrolspeler voorop in de bakfiets. Op deze wijze werd alsnog een passende ode gebracht aan de vertrekkende ‘dorpsdokter’. 

Ritme
Nu de definitieve dag van afscheid nemen echt aangebroken is, wordt Frans Buck toch een beetje emotioneel: “Stoppen met werken voelt voor mij heel raar. Ik zat in een soort ritme en ben in die veertig jaar nooit met tegenzin naar mijn werk gegaan. Ik, maar ook mijn vrouw Milou, die de laatste jaren de complete praktijkadministratie regelde, zullen straks moeten wennen aan het ‘vrije leven’. Wij hopen dan ook dat we er, wanneer het weer kan, op uit kunnen trekken.”

Het afscheid levert hem wel rust op. “Als huisarts weet je ‘s morgens nooit wat je te wachten staat. En soms moet je beslissingen nemen, waarvan je niet weet of het wel de juiste zijn. ‘Vlieguren’ zijn hierbij belangrijk en ik heb gelukkig voldoende ervaring opgebouwd om het verschil tussen pluis en niet-pluis te kunnen maken. Dat wil niet zeggen dat er ook nachten zijn geweest waarin ik wakker lag over een patiënt en de andere morgen toch maar even informeerde of alles okay was.” 

Opvolgers
Voor het vertrouwen vanuit Stolwijk en Berkenwoude is Frans Buck de cliënten uit zijn praktijk dankbaar. “Mijn opvolgers -A. Akoudad en M.M.A Van den Broek- en ook de overige artsen zijn inmiddels al bij velen bekend. Men is bij hen in goede handen.”

‘Dokter Buck’ is zich ervan bewust dat er met zijn vertrek een uniek stukje zorg verdwijnt. “Waar kom je dat anno 2021 nog tegen: 40 jaar dezelfde huisarts. Ik hoor bijna in het museum.” 

Apotheek
Ondanks enkele wisselingen is familie Buck enorm blij dat de praktijk in dezelfde vorm, compleet met apotheek, wordt voortgezet. Ook de gezichten van het team van assistentes, praktijkondersteuners en apothekersassistentes blijven vertrouwd.

Daarbij kan het af en toe in de toekomst nog gebeuren dat ook Frans Buck zelf nog te vinden is in de praktijk. “Helemaal afscheid nemen doe ik niet. Patiënten kunnen mij eventueel als invalhuisarts aantreffen. Zodoende kan ik mijn opvolgers, bijvoorbeeld in de vakantietijd, nog blijven ondersteunen.” 

(tekst en foto’s: Adrie Verhoeven)

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier