Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• De overhandiging van de regio-ideeën door CU Krimpenerwaard.</p>

• De overhandiging van de regio-ideeën door CU Krimpenerwaard.

‘CU-Regiorace’ brengt duurzame oplossingen uit Krimpenerwaard naar Den Haag

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD Raadsleden van de ChristenUnie Krimpenerwaard hebben zaterdag meegefietst in een estafette naar Den Haag. Met de actie willen ze aandacht vragen voor lokale oplossingen die een bijdrage leveren aan het beschermen van de aarde. 


“De ChristenUnie vindt het belangrijk om een stem te geven aan de regio’s van Nederland”, verklaart Ton van Dorp namens CU Krimpenerwaard. “Daarom werden lokale initiatieven voor het behoud van de aarde verzameld en naar Den Haag gebracht. Tijdens een estafette van ruim 1700 kilometer werd door meer dan honderd gemeenten het stokje doorgegeven. Bij elke etappe is een lokaal initiatief toegevoegd.” 

Onderwaterdrainage
Ook drie ChristenUnie-raadsleden uit de Krimpenerwaard stapten zaterdag op de fiets, met drie lokale initiatieven: Anthony Tom startte in Schoonhoven. Hij vraagt aandacht voor de peilgestuurde onderwaterdrainage.

Cor Slob (Krimpen a/d Lek) maakt zich hard voor de Fietsagenda in Krimpenerwaard en Ton van Dorp uit Stolwijk wil het project ‘Klei in Veen’ in Den Haag onder de aandacht brengen. 

Mooie dingen
“In de Krimpenerwaard gebeuren mooie dingen op dit moment. Dat willen we ze ook in Den Haag laten weten”, vervolgt Ton van Dorp “Wij kiezen voor een aarde die we netjes door willen geven aan volgende generaties. Deze initiatieven dragen daar op een goede manier aan bij. Wij willen ze meegeven ter inspiratie voor heel Nederland”

De ideeën uit de Krimpenerwaard zijn samen met die uit Gouda, Rotterdam, Waddinxveen en Zuidplas verzameld in Gouda. Daar werden ze in ontvangst genomen door Mirjam Bikker (ChristenUnie-kandidaat voor de Tweede Kamer).

Laat in de middag kwamen alle routes samen in Amersfoort. Daar werden de lokale oplossingen in ontvangst genomen door Carla Dik, die alle initiatieven meenam naar Den Haag. 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier