Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: PR

BNNVARA: ‘Makers #BOOS wisten niet van opbaring’

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Bij de makers van het YouTube-programma #BOOS was tijdens de opnames niet bekend dat er iemand lag opgebaard in de Krimpense Mieraskerk.  


“Sinds de uitzending hebben we onwaarheden gehoord over de opnames”, verklaart Marloes Groen van BNNVARA. “Wij wisten niet van tevoren dat er iemand opgebaard lag in de kerk. Dit hoorden wij op het moment dat wij, zoals in de uitzending te zien is, belaagd werden. Niet eerder, zoals gesteld wordt. Wij hebben toen ook meteen medeleven betuigd en direct besloten helemaal te vertrekken. Toen wij aangaven weg te zullen gaan bleven de heren ons - maar Leon Houtzager in het bijzonder - opzoeken, bedreigen en intimideren.” 

Geschiedenis
Het is volgens Groen overduidelijk dat Houtzager tijdens de opnames onheus wordt bejegend en bedreigd op basis van zijn achtergrond en zijn geschiedenis in Krimpen. “Hij werd ook meerdere malen bij voor- en achternaam genoemd. We hebben ons vervolgens verplaatst en zijn naar een parkeerplaats gereden, waar we ook de laatste scène hebben opgenomen van de aflevering. Hier kwamen de heren ons wéér opzoeken en zochten wederom de confrontatie op.”

De makers kozen er bewust voor om in de uitzending geen melding te maken van het feit dat er iemand lag opgebaard in de kerk. “Wij zien een overlijden als dusdanig persoonlijk dat we dit na overleg niet meegenomen hebben en de heren in kwestie daarom ook onherkenbaar gemaakt hebben om dezelfde reden. Aangezien wij enkel op de openbare weg gefilmd hebben, hadden wij dit juridisch gezien niet hoeven doen. Ten tweede is de kwestie niet relevant voor deze zaak. Na de mededeling hebben wij namelijk al aangegeven de locatie te zullen verlaten.”

Persoonlijk
De agressieve houding van de heren in kwestie staat volgens Groen niet in verhouding tot de situatie. “Bovendien waren de aanvallen persoonlijk aan Leon gericht. We hebben ons meerdere malen moeten verplaatsen, om te ontkomen aan een potentieel gevaarlijke situatie. Gezien het feit dat Leon de vorige keer óók belaagd is toen hij met pers omtrent dit onderwerp in Krimpen was, laat ons zien dat het wel degelijk hiermee te maken heeft.”

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier