Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>Vlnr: Ferdi van der Plank, Lorenzo Gersee en Maarten Struijs in één van de centrale kamers van Prinsessenpark.</p>

Vlnr: Ferdi van der Plank, Lorenzo Gersee en Maarten Struijs in één van de centrale kamers van Prinsessenpark.

(Foto: Jan Timmer)

Openingsfeest na één jaar Prinsessenpark

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Een jaar geleden namen de eerste inwoners van woonvoorziening Prinsessenpark in Krimpen aan den IJssel hun intrek in de woonvoorziening voor verstandelijk beperkte mensen. Een officiële opening kwam er vanwege corona niet. Op 20 maart aanstaande wordt het feest alsnog gevierd. Kleinschalig.


Maarten Struijs, Lorenzo Gersee en Ferdi van der Plank wonen nu één jaar in het door zorgaanbieder ASVZ gerunde complex in hartje Krimpen. En dat bevalt de heren uitstekend. “Ik was één van de eersten”, stelt Ferdi (25) glimlachend vast. “Op 1 maart 2020 ben ik verhuisd. Ik woonde daarvoor bij mijn ouders, broer en zus. En nu dus op mezelf. In het begin moest ik even wennen; er kwam best veel op me af. Zelf schoonmaken, de was doen; dat soort dingen. Met begeleiding pikte ik het snel op. En nu is het allemaal vanzelfsprekend.”

Soepel
Lorenzo (24) kwam kort na de eerste lockdown naar Prinsessenpark. De overgang vanuit zijn ouderlijk huis in Lekkerkerk naar de nieuwe stek in Krimpen verliep soepel. “Ik voelde me eigenlijk meteen thuis”, zegt hij. “Dat had ook alles te maken met de gezelligheid hier. Die is top! Het is leuk om met meer mensen in één gebouw te leven. Ook ben ik hier veel zelfstandiger geworden.”

Maarten Struijs (26) vindt ‘alles leuk’ aan Prinsessenpark. “Ik heb een hele gave kamer met alles er op en eraan, een mooie badkamer en een prima uitzicht”, somt hij een aantal persoonlijke pluspunten van de woonvoorziening op. “Ik heb het gewoon prima naar mijn zin.”

Sigrid Snoep hoort de verhalen van de drie bewoners met plezier aan. Zelf is ze teamleider in Prinsessenpark. “Dit project is de meest recente in een reeks van drie ouderinitiatieven”, vertelt ze. “De eerste werd een jaar of twaalf gebouwd aan de Koninginneweg in Lekkerkerk, daarna kwam De Uitkijk in Krimpen aan de Lek en nu is er Prinsessenpark bijgekomen.” 

Behoefte
De zeventien bewoners van Prinsessenpark hebben allemaal de beschikking over een eigen appartement. Daarnaast zijn er centrale huiskamers waar gegeten en gerecreëerd wordt. De voorziening voorziet in een grote behoefte, zo bleek al in het voortraject. “En nu vieren we alweer het eenjarig bestaan en nemen we en passant de officiële opening mee”, zegt Snoep. 

Deze stond oorspronkelijk voor 24 maart 2020 in de planning, maar dat feest kon niet doorgaan omdat Nederland kort daarvoor in lockdown ging. Snoep: “We verwachtten destijds dat we een paar maanden later de officiële opening konden laten plaatsvinden, maar de coronamaatregelen werden steeds weer verlengd. Zelfs nu is niet alles mogelijk, reden om de ‘opening’ vooralsnog alleen met bewoners en groepsleiding te vieren.” 

Dat gaat op 20 maart gebeuren met het heffen van het glas, een speech, een gebakje en leuke spelletjes met de bewoners. “We hopen het eind van de zomer nog eens dunnetjes over te doen met bijvoorbeeld een barbecue met bewoners, ouders en het bestuur van Ouderinitiatief Woonvoorzieningen Krimpenerwaard. Het zou fijn zijn als dat gaat lukken.”

Floris Bakker, Jan Timmer,
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier