Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Annemarie Bergstra tijdens de opnamen voor de videoclip bij het nummer 'Take the Cloud'.
• Annemarie Bergstra tijdens de opnamen voor de videoclip bij het nummer 'Take the Cloud'. (Foto: Piet van der Meer)

Annemarie Bergstra brengt 3e single uit: ‘Je moet blijven dromen, zeker in deze tijd’

  •   keer gelezen

LOPIK • De Lopikse Annemarie Bergstra (26) heeft haar derde single -‘Take The Cloud’- uitgebracht. Een nummer om juist in deze tijd mensen hoop en liefde te bieden. “Take the Cloud gaat over het gevoel dat je bij elkaar wil zijn, maar dat is in coronatijd niet altijd mogelijk”, aldus de vertolkster van het gevoelige nummer.


Het refrein gaat als volgt: ‘No car, no cab, no tram, no train, no plane, gets me to you, so l’ll take the cloud’. Annemarie: “Hiermee wil ik aangeven dat mensen in gedachten met elkaar verbonden kunnen zijn, ook al maken de huidige omstandigheden het momenteel zo ingewikkeld. Je moet blijven dromen, juist in deze tijd. Blijkbaar raakt het een gevoelige snaar, want sinds ik de single uitbracht heb ik er diverse positieve reacties op gehad.”

Verpleegkundige
Annemarie is in het dagelijks leven verpleegkundige in het St. Antonius Ziekenhuis. De afgelopen jaren werkte ze op een maag-darm-lever afdeling, maar inmiddels is ze bezig met de specialisatie voor de spoedeisende hulp. “Vier jaar geleden startte ik met zingen en ben ik gaan samenwerken met pianist Reijco Roseboom, onder de naam R&A Music. De optredens en het repeteren heb ik altijd goed kunnen combineren met mijn werk in het ziekenhuis. Hier en daar vroeg het wel wat creativiteit, maar het is altijd goed gekomen.”

Ze draaide afgelopen jaar ook diensten op de corona-units. “Met name de isolatiepakken waarin je werkt, in combinatie met de verdrietige situaties waarin de patiënten verkeren, maken het intensief. Dan is het belangrijk dat je voor jezelf een manier hebt om te relativeren. Dat je na je dienst je hoofd even ‘leeg’ kan maken. Voor mij is de muziek daar iedere dag nog steeds een belangrijk onderdeel in.”

Pop/filmisch
‘Take the Cloud’ is haar derde single, nadat ze eerder ‘Just say the words’ en ‘Losing’ uitbracht. “De nummers kunnen qua stijl omschreven worden als pop/filmisch. Tot nu toe heb ik Engelstalige songs uitgebracht, maar momenteel zijn we bezig met een Nederlandstalig nummer. Ik ben heel benieuwd wat mensen daarvan gaan vinden.” 

Haar ambitie als zangeres is om ‘iedere keer beter te worden in het vertolken van muziek’. “Ik wil graag mensen aanspreken en bemoedigen. Muziek kan een bepaalde snaar raken. Daar kunnen maar weinig andere dingen aan tippen.”

De tekst van ‘Take the cloud’ is geschreven door Minke Maat; de muziek is van producer Fanuel Coenraad (studio Grumpy Dutch). In de bijbehorende, stijlvolle videoclip wordt het nummer omlijst door een dans. De clip werd opgenomen in een oude fabriek, de Fabrique Ludique te Hilversum. Het nummer is ook te beluisteren via streamingdiensten als Spotify.


Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier