Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Bianca Nanninga met haar kater Poppy.&nbsp;</p>

• Bianca Nanninga met haar kater Poppy. 

(Foto: Floris Bakker)

Kat opnieuw beschoten met luchtbuks

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Een zeer laffe daad zaterdagavond in de Krimpense Vogelbuurt. Kater Poppy werd daar beschoten, vermoedelijk met een luchtbuks.  


Eigenaar van de kat Bianca Nanninga heeft geen idee wie verantwoordelijk is voor de actie, maar zou dat graag weten. “Ik vind het een nare gedachte dat iemand hier in de buurt moedwillig op katten schiet omdat hij of zij er blijkbaar een hekel aan heeft.”

Slijmvliezen
Poppy is vermoedelijk rond half negen ‘s avonds beschoten. Nanninga was op dat moment zelf in haar huis aan de Putterstraat. “Poppy kwam via het kattenluik luid miauwend binnen. Er was duidelijk iets aan de hand met hem.” 

Nanninga zag in eerste instantie geen verwondingen. Wel bleken de slijmvliezen in zijn bek wit, een teken dat de kat in shock was. “Ik heb meteen de dierenarts gebeld en kon gelukkig direct langskomen.”

Tijdens het onderzoek ontdekte de dierenarts een wondje in Poppy’s buik. Hij voelde ook in de buurt iets hards zitten. Röntgenfoto’s maakten duidelijk dat het ging om een kogeltje. “Die zit er nog steeds”, zegt Nanninga met Poppy op haar schoot. “De dierenarts vertelde dat het geen kwaad kan. Hij zal het kogeltje op een later moment operatief verwijderen.”

Met Poppy gaat het naar omstandigheden goed. Hij wil volgens Nanninga zelfs alweer naar buiten. Dat was eind 2019 wel anders toen haar kat voor de eerste keer werd beschoten. Poppy kwam in november van dat jaar binnen met twee wondjes: één op de schouder en één in de buik. “Dat kogeltje was letterlijk dwars door zijn lijf gegaan. Het was een wonder dat er toen geen vitale functies zijn geraakt.”

Medicijnen
Het duurde daarna weken voor Poppy weer de oude was. “Hij was angstig en schrikachtig. Ook viel zijn vacht uit. Met medicijnen is dat gelukkig wel weer goed gekomen. Dat hij nu opnieuw is beschoten, is natuurlijk uiterst traumatisch voor zo’n beestje.” Los van de emotionele gevolgen, kostte het Nanninga enkele honderden euro’s om haar huisdier weer op te lappen.

Na die eerste beschieting plakte Nanninga pamfletten op in de buurt en ging ze alle huizen langs. Een dader is nooit gevonden. Wel hoorde ze van buurtbewoners dat meerdere katten zijn beschoten. “Ik ga mede daarom opnieuw aangifte doen bij de politie. Of het zin heeft weet ik niet. Wel hoop ik dat degene die dit gedaan heeft dit bericht nu ziet en ervan schrikt. Hij of zij heeft er waarschijnlijk geen weet van wat voor schade ze hebben aangericht.”

Wie meer informatie heeft, kan contact opnemen met Bianca Nanninga via: biancananninga@hotmail.nl.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier