PLUS Stolwijk steunt crowdfundingactie voor Vera
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Vera.</p>

• Vera.

(Foto: )

PLUS Stolwijk steunt crowdfundingactie voor Vera

  •   keer gelezen

STOLWIJK • Klanten van de PLUS-supermarkt in Stolwijk kunnen bijdragen aan de crowdfundingactie voor een ernstig ziek meisje (Vera) uit Oekraïne.


Bij aankoop van een appeltaart -in de periode van 25 t/m 27 februari- doneert PLUS Stolwijk 1 euro voor de actie.

PLUS-bedrijfsleider Tom Vlig: “De initiatiefnemer van de crowdfundingactie, Marius Diepenhorst, benaderde mij of PLUS Stolwijk de actie wilde steunen. Dat doen we op genoemde wijze.”

Muziekleraar
Marius Diepenhorst is muziekleraar op basisschool Kiezel en Kei in Bergambacht en richtte daar een kinderkoor op. Het zieke meisje –Vera- zingt in het Color Music Children Choir, een kinderkoor uit Oekraïne waar Diepenhorst en de schoolkinderen graag inspiratie uit halen: “Het is een vermaard koor, dat veel kinderen -ook op de Kiezel en Kei- stimuleert om ook te zingen. Het zijn ontzettend lieve mensen en ik zou dolgraag iets voor ze terugdoen. Door nu geld in te zamelen voor Vera’s behandeling hoop ik dat we er samen voor kunnen zorgen dat zij in leven blijft en een gezonde, mooie toekomst voor zich heeft.”

Vera is negen jaar oud en moet worden behandeld aan leukemie. Diepenhorst: “Dat op zich is al vreselijk. Maar zij heeft extra veel pech, want in Oekraïne hebben ze niet, zoals in Nederland, een ziektekostenverzekering die de behandeling vergoedt. Ofwel, haar ouders moeten het zelf betalen. En dat kunnen ze niet, dus ik hoop dat we hen een handje kunnen helpen.”

Radio 2
Marius Diepenhorst kreeg naast lokale en regionale bekendheid met de actie ook landelijke aandacht. Hij was te gast bij radio-deejay Rob Stenders (NPO Radio 2) en ook binnenkort is hij weer in de studio om aandacht te vragen voor zijn crowdfundingactie.

Vlig en Diepenhorst: “We hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen een appeltaart kopen voor Vera.”

Meer informatie: www.helpvera.nl

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier