Jongerenaward Lopik voor Jeroen en Jake
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Burgemeester Laurens de Graaf met de twee winnaars van de Jongerenaward.</p>

• Burgemeester Laurens de Graaf met de twee winnaars van de Jongerenaward.

(Foto: Gemeente Lopik)

Jongerenaward Lopik voor Jeroen en Jake

  •   keer gelezen

LOPIK • Jeroen Oudshoorn en Jake van Dam, beiden uit Lopik-dorp, hebben de Jongerenaward van de gemeente Lopik ontvangen.


Jake geeft leiding aan de jongensclub in Jaarsveld en bij Jalové (Jaarsveld/Lopik-vereniging). Tevens helpt hij ieder jaar bij de Tentdagen, waar hij voor de kinderen een vertrouwd gezicht is en de rol van ‘Bram’ vertolkt.

‘Jake heeft een ongekend positief bereik onder de jeugd van Lopik’, vindt de jury: ‘Dit komt niet alleen door zijn vrijwilligerswerk, maar ook door zijn vorige functie op basisschool De Regenboog. Het enthousiasme van Jake werkt aanstekelijk. Hij is positief en altijd bereid om mee te denken én mee te werken aan jeugdwerk. Het is zichtbaar dat hier zijn passie ligt. Niets is voor hem te gek en hij zit vol goede, creatieve ideeën, waarmee hij de jeugd weet te boeien en vermaken’.

De Schutse
Jeroen Oudshoorn gaat sinds ongeveer vier jaar rond Sinterklaas als Zwarte Piet het dorp in. Hij doet daarbij woonzorgcentrum De Schutse aan om pepernoten uit te delen. Ook trekt hij sinds dezelfde periode verkleed als kerstman in zijn zelfgemaakte en verlichte arrenslee door het dorp en langs De Schutse. In 2019 stond hij op de kerstmarkt op het Koning Willem-Alexanderplein.

De jury: ‘Dit alles doet Jeroen belangeloos. Hij maakt de mensen blij en tovert graag een glimlach op de gezichten. Volgens Jeroen een klein gebaar. Daarmee vervult hij een voorbeeldfunctie van hoe jeugd een brug kan slaan naar een andere generatie. Tijdens de donkere dagen van het jaar een lichtpuntje’.

Wall of Fame
De Jongerenaward wordt uitgereikt aan jongeren tussen de 6 en 25 jaar, die zich hebben ingezet voor een ander of voor de gemeente Lopik, die een bijzondere prestatie hebben geleverd of een bijzondere daad hebben verricht dan wel een goed initiatief hebben genomen.

In de hal van het gemeentehuis is een ‘Wall of fame’ ingericht met de namen van de jongeren aan wie de award is uitgereikt. Daarnaast wordt aan de jongeren een oorkonde overhandigd. Dit gebeurde dinsdag door burgemeester Laurens de Graaf.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier