‘Rustpunt in Krimpenerwaard is uitkomst voor recreant’
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Stichting Promotie Krimpenerwaard zoekt rustpunten waar recreanten even kunnen pauzeren tijdens een wandel-of fietstocht.&nbsp;</p>

• Stichting Promotie Krimpenerwaard zoekt rustpunten waar recreanten even kunnen pauzeren tijdens een wandel-of fietstocht. 

(Foto: aangeleverd)

‘Rustpunt in Krimpenerwaard is uitkomst voor recreant’

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Wie stelt zijn toilet open voor fietsers in hoge nood of biedt een glaasje drinken aan aan dorstige wandelaars? Stichting Promotie Krimpenerwaard roept omwonenden nabij wandel- en fietsroutes op om zich daarvoor te melden en een zogeheten Rustpunt te realiseren.


Officiële Rustpunten zijn plekken waar recreanten onderweg kunnen pauzeren. Elize Rehorst-Anker van Boomgaard de Lekbongerd uit Schoonhoven en bestuurslid van Stichting Promotie Krimpenerwaard weet uit eigen ervaring dat er behoefte is aan Rustpunten. Ze zette begin vorig jaar bij haar huis aan de Lekdijk een picknickbank neer. Daar wordt inmiddels massaal gebruik van gemaakt. “Je ziet er dagelijks wandelaars en fietsers stoppen, om te zitten of wat te eten. Ik vind het leuk om een dergelijke voorziening aan te kunnen bieden.”

Netwerk
Elize zocht contact met Stichting Rustpunt, om kenbaar te maken dat ze een officieel rustpunt wilde realiseren. “Ik kreeg te horen dat ze hun netwerk graag willen uitbreiden. De Krimpenerwaard sluit mooi aan bij de al bestaande rustpunten in de provincie Utrecht. Bij Stichting Rustpunt zijn inmiddels zes adressen in de Krimpenerwaard bekend, maar ze zoeken er meer. Dus wie interesse heeft, kan zich aanmelden.”

Limonade
Een officieel Rustpunt moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet die in het buitengebied liggen en aan of vlakbij een bewegwijzerde fiets- of wandelroute of het knooppuntennetwerk. Ter plaatse is een wc beschikbaar en een plek om te zitten. Er is tevens een mogelijkheid om koffie, thee of een bekertje limonade te pakken. Ook wordt er doorverwezen naar lokale horeca of cultureel historisch erfgoed in de buurt. 

Rustpunten zijn herkenbaar aan het officiële Rustpunt-bord. “Daarnaast komen rustpunten op fiets- en wandelkaarten te staan, en op apps die recreanten gebruiken om hun route uit te stippelen”, legt Elize uit. “Kortom, een Rustpunt is een uitkomst voor wandelaars en fietsers die de Krimpenerwaard willen ontdekken.”

De Rustpunten worden mogelijk gemaakt door Stichting Promotie Krimpenerwaard. De stichting stimuleert recreatie en toerisme in de regio. Alles hierover kan je vinden op www.indekrimpenerwaard.nl. Elize hoopt dat er voor 1 maart voldoende aanmeldingen binnen zijn. “Precies op tijd voor de start van het nieuwe recreatieseizoen!’

Het aanmelden van een Rustpunt kan via www.rustpunt.nu of e-mail: info@rustpunt.nu.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier