Nóg meer overlast door werk aan kruising in Krimpen
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Grote kruising bij Krimpen aan den IJssel.</p>

• Grote kruising bij Krimpen aan den IJssel.

(Foto: archief)

Nóg meer overlast door werk aan kruising in Krimpen

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Automobilisten krijgen vanaf half april nóg meer last van de werkzaamheden bij Krimpen aan den IJssel. Dan start fase 6 van het project de Grote Kruising.


In deze fase gaat de kruising helemaal op de schop. De huidige (verzakte) fundering wordt vervangen door een moderne fundering die voldoet aan de huidige eisen. Deze klus kan alleen worden uitgevoerd als er wegen dicht gaan. Zo is het niet mogelijk om over te steken van de Nieuwe Tiendweg naar de Industrieweg en andersom. En er worden nog meer rijstroken afgesloten.

Omleidingsroutes
Op de website www.degrotekruising.nl staat precies welke wegen dicht zijn en wat de omleidingsroutes zijn voor verkeer vanuit Krimpen aan den IJssel, de Stormpolder, de Krimpenerwaard en Capelle aan den IJssel/Rotterdam. Het openbaar vervoer krijgt een aangepaste dienstregeling. Dit vanwege de werkzaamheden van fase 6, maar ook omdat het busstation vanaf april buiten gebruik is.

Op verzoek van de RET rijdt alleen bus 97 naar Capelsebrug. Bus 98 blijft in Krimpen en krijgt een extra halte bij het zwembad. Voor fietsers en voetgangers geldt een minimale omleidingsroute. En er zijn afspraken gemaakt met de hulpdiensten, zodat zij te allen tijde een calamiteit kunnen bereiken.

Drie delen
De werkzaamheden vinden plaats in drie delen. Eerst staat het vernieuwen van de noordzijde van de grote kruising op de planning. Dit is de kant van de Nieuwe Tiendweg. Deze werkzaamheden vinden plaats vanaf medio april tot en met november 2021. Vanaf december 2021 tot en met juni 2022 wordt de zuidzijde van de kruising vernieuwd. Dit is de kant van de Industrieweg. Tot slot vinden er tussen juli 2022 en december 2022 werkzaamheden plaats tussen de Algerabrug en de Wethouder Hoogendijktunnel. Daar komt een busperron, waar de bussen stoppen nadat ze de Algerabrug zijn gepasseerd.

De gemeente Krimpen aan den IJssel adviseert om gedurende de werkzaamheden goed voorbereid op weg te gaan en drukte te vermijden. Op www.ways2go.nl staan slimme manieren van reizen.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier