Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF
update

GGD-teststraten en vaccinatielocatie vanwege ‘code rood’ gesloten

Algemeen 358 keer gelezen

REGIO • Vanwege ‘code rood’ zijn de teststraten en de vaccinatielocatie van GGD Hollands Midden op zondag 7 februari gesloten. Test- of vaccinatieafspraken gaan dus niet door, meldt de GGD. Dat geldt ook voor de thuisbemonsterafspraken.

Degenen die een testafspraak hadden voor zondag krijgen een sms van het landelijke callcenter met de boodschap dat de afspraak niet door kan gaan en er een nieuwe afspraak gemaakt kan worden.

Zij kunnen vanaf zondag een nieuwe testafspraak maken via coronatest.nl, of telefonisch via 0800-1202. Omdat er maandag mogelijk ook nog code rood geldt, kunnen er nog geen afspraken voor maandag 8 februari worden gemaakt.

Ook is het callcenter vanaf zondag 13.00 uur bereikbaar: 085-0782878.

‘Omdat alle testafspraken vervallen, kunnen de mensen die in quarantaine zitten helaas nog niet uit quarantaine. Ook zij moeten een nieuwe testafspraak maken’, aldus GGD Hollands Midden.

De GGD hoeft geen vaccins weg te gooien als gevolg van code rood. De vaccins mogen vier dagen bewaard blijven: ‘De vaccins die we op voorraad hebben, kunnen we binnen die termijn allemaal opmaken. Er zullen dus geen vaccins verspild worden’.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden