Leefbaar wil priklocatie in Krimpen aan den IJssel
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Stockfoto 123RF

Leefbaar wil priklocatie in Krimpen aan den IJssel

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De fractie van Leefbaar Krimpen wil dat er een priklocatie komt in Krimpen aan den IJssel om verzorgend personeel uit het dorp snel te vaccineren tegen het coronavirus.


De GGD heeft een priklocatie ingericht op Rotterdam The Hague Airport, maar die is vanuit Krimpen aan den IJssel slecht bereikbaar met het openbaar vervoer. “Hoeveel makkelijker zou het zijn als we ons verzorgende personeel en later ook onze eigen Krimpenaren gewoon in Krimpen zouden kunnen laten vaccineren?”, schrijft Leefbaar-raadslid Oscar Suijk.

Temperatuur
In de praktijk blijkt dit lastig te realiseren vanwege de temperatuur (min 70 graden Celsius) waarop het Pfizer-vaccin bewaard dient te blijven. Toch ziet Suijk dat niet als een belemmering om alvast voorbereidingen te treffen. “In de nabije toekomst zullen hier mogelijk oplossingen voor beschikbaar zijn en andere vaccins beschikbaar komen.”

Suijk, die schriftelijke vragen heeft ingediend, wil van het college weten of er zicht is op de vaccinatiebereidheid onder het zorgpersoneel en de inwoners van Krimpen. En of de gemeente bereid is om ‘intensiever en effectiever’ te communiceren als die onder de 70 procent blijkt te liggen. Ook wil hij duidelijkheid over mogelijke priklocaties in het dorp en of er al voorbereidingen worden getroffen om die in gebruik te nemen.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier