Afbeelding

Leefbaar Krimpen sluit zich aan bij Code Oranje

Politiek 346 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Leefbaar Krimpen wordt partner van Code Oranje, de landelijke vernieuwingsbeweging van de Haagse politicus Richard de Mos die op 17 maart mee gaat doen aan de Tweede Kamerverkiezingen. 

“Code Oranje wil de lokale politiek versterken”, verklaart fractievoorzitter Jeffrey van der Elst van Leefbaar Krimpen. “En dat is broodnodig, want de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten, red.) stelt dat gemeenten jaarlijks twee tot drie miljard euro tekort komen. Hierdoor gaan de lokale lasten omhoog en wordt er afbreuk gedaan aan het voorzieningenniveau in tal van gemeenten. Ook de jeugd- en ouderenzorg staan enorm onder druk als gevolg van mislukte decentralisaties.” Van der Elst ziet in Code Oranje het landelijke vehikel om het geluid van lokale partijen te laten doorklinken in politiek Den Haag. 

Voet aan de grond
Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos is enthousiast over de samenwerking met Leefbaar Krimpen. “We krijgen in de regio Groot Rijnmond echt voet aan de grond. Nadat we eerder de Rotterdamse Leefbaar-kandidaten Tanya Hoogwerf en Ingeborg Hoogveld presenteerden op onze kandidatenlijst, kunnen we nu melden dat we ook in Krimpen een samenwerkingsverband zijn aangegaan met Leefbaar”, aldus De Mos, die stelt dat Jeffrey van der Elst ook ervaringen meeneemt als trainer bij het Kennispunt Lokale Partijen, een denktank die de kracht van lokale politiek verder zal versterken.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden