Afbeelding

Boudewijn en Lydia verzorgen kerstconcerten vanuit Stadhuistoren

Algemeen 229 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Stadsbeiaardier Boudewijn Zwart verzorgt samen met zijn dochter Lydia speciale Kerstconcerten vanuit de Stadhuistoren van Schoonhoven.

De concerten vinden plaats op vrijdag 18 december tussen 19.00 en 20.00 uur en zaterdag 19 december tussen 10.00 en 11.00 uur.

Boudewijn speelt op de piano en Lydia op de beiaard. Het pianogeluid zal door middel van speakers in de toren gelijktijdig met de klokken te horen zijn.

Duoconcert
Lydia is net als haar vader geen onbekende in Schoonhoven. Zij speelde eerder dit jaar met hem een duoconcert.

Na haar beiaardstudie bij haar vader behaalde zij in 2011 het Bachelordiploma aan het carillon-instituut in Dordrecht. Lydia heeft zich later gespecialiseerd in de kunst van het buikspreken en het spelen met poppen.

Behalve dat de concerten te beluisteren zijn in de nabijheid van de Stadhuistoren, zijn ze live te volgen via de Facebookpagina’s ‘Carillon Schoonhoven’ , ‘Je bent Schoonhovenaar als’ , ‘ Oude Foto’s Schoonhoven’ en op de Facebookpagina van RTV Krimpenerwaard.

Verzoekjes
Stadsbeiaardier Boudewijn Zwart verzorgt sinds afgelopen voorjaar op zaterdagochtend concerten met verzoekjes van kijkers en luisteraars. Dit vanuit de Stadhuistoren van Schoonhoven.

Hij wordt hierbij ondersteund door twee Schoonhovenaren, die via de Facebookpagina ‘Carillon-Schoonhoven’  de livestream voor hun rekening nemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden