Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Het team van Expert Brandbeveiliging.
• Het team van Expert Brandbeveiliging. (Foto: aangeleverd)
zakelijk

Expert Brandbeveiliging: trots op keurmerk

  •   keer gelezen

BERGAMBACHT • Het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening kende onlangs het keurmerk toe aan Expert Brandbeveiliging. Eigenaar Lejan Versluis levert met zijn team al ruim tien jaar een totaalpakket op het gebied van veiligheid.

De 44-jarige Bergambachtenaar maakte als tiener al kennis met brandpreventie. Hij was lid van de jeugdbrandweer en groeide door tot bevelvoerder bij de vrijwillige brandweer. Alle facetten van brandveiligheid hebben inmiddels geen geheimen meer voor de ambitieuze ondernemer. 

Passie
Lejan Versluis volgde zijn passie en ging aan de slag bij het grootste brandbeveiligingsbedrijf van Nederland. Twaalf jaar geleden begon hij voor zichzelf. Hij verzorgt al jaren tot ieders tevredenheid diverse BHV-trainingen en levert, installeert en controleert blusmiddelen en noodverlichting. Op aanvraag zijn EHBO-koffers, blusdekens, vluchtladders, rookmelders, koolmonoxidemelders en portofoons verkrijgbaar. 

“Op het verkrijgen van het NIBVH-keurmerk ben ik hartstikke trots,” vertelt Lejan die met zijn vrouw, twee zonen en nog twee werknemers het kerngezonde bedrijf aanstuurt. “Tijdens de coronaperiode lagen de BHV-trainingen, waarop jaarlijks 2.500 cursisten onder meer bewust gemaakt worden van de gevaren bij een branduitbraak en de snelheid waarmee vuur zich ontwikkelt, enige tijd stil. In die periode bouwden en richtten we een tweede leslocatie in, zodat 1,5 meter afstand houden mogelijk is. Voor bedrijven maakten we in deze periode ontruimingstekeningen. Doel van ons bedrijf is: de klant bewust laten worden dat optimaal beveiligen op alle terreinen belangrijk is. Wij maken ter plaatse een risicoanalyse en doen aan de hand daarvan aanbevelingen.”

Container
Om gevaarlijke situaties zo goed mogelijk na te bootsen ontwierp Lejan Versluis met zijn team een geavanceerde container, die in brand gezet kan worden. Cursisten ervaren door de hitte de realiteit en krijgen het gevoel dat de calamiteit echt is. “We steken veel energie in onze programma’s en dit betaalt zich uit in goede recensies,” vervolgt Versluis. “Als bevelvoerder van de vrijwillige brandweer in Bergambacht en Stolwijk kom ik genoeg praktijksituaties tegen, waarop wij mensen bewust willen maken.”

Wat betreft trainingen is Expert Brandbeveiliging van alle markten thuis: Bedrijfshulpverlening (BHV), VCA, Code 95, Ploegleider, EHBO (eventueel ook specifiek voor kinderen) en AED-reanimatie. Opleiding en herhaling van BHV is eveneens mogelijk.

Expert Brandbeveiliging
Kadijk 17 • Bergambacht
T: 0182-355555 / 06-53542376
E: info@expert-brandbeveiliging.nl
I: www.expert-brandbeveiliging.nl

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten