Afbeelding
Foto: Wijntjes Fotografie

Unieke MuziekMenu-box bij PLUS Van Velzen

Zakelijk 752 keer gelezen

LOPIK • Bij PLUS Van Velzen is met ingang van maandag 7 december een MuziekMenu-box verkrijgbaar, waarbij nummers van zanger/entertainer Robin van Beek worden gekoppeld aan gerechten van chef-kok Robert Verweij.

Het idee kwam van supermarkteigenaar Harold van Velzen: “Ik ben altijd wel op zoek naar leuke acties voor mijn klanten en wilde nu ‘iets’ met de nieuwe CD van Robin van Beek doen. Ik was namelijk in juli naar zijn cd-presentatie geweest en was diep onder de indruk. Sommige nummers raakten me echt.”

Brainstormen
Harold en Robin begonnen te brainstormen, maar vonden een ‘zegeltjesactie’ om de CD ‘Het Spel’ tegen gereduceerd tarief in de PLUS-supermarkt aan te bieden, niet de juiste weg.

Harold van Velzen: “Gaandeweg kwamen we op het idee om de nummers te combineren met gerechten. En daarbij kwam natuurlijk Robert Verweij in beeld, met wie Robin en ik al eerder hadden samengewerkt tijdens onze Moonlight-feesten op het plein voor de supermarkt.”

Zelfde gevoel
Aan Robert de taak om van het album drie nummers te kiezen, en daar een voor-, hoofd- en nagerecht bij te bedenken.

“Het schrijven van muziek is eigenlijk hetzelfde als het bedenken van gerechten: het is spelen met woorden en tonen dan wel -in mijn geval- met ingrediënten”, zegt de in Lopik geboren en getogen kok. “Ik wilde in de gerechten hetzelfde gevoel zien te leggen als Robin met zijn nummers voor ogen heeft. Dus heb ik goed geluisterd naar zijn nieuwe CD, de tekst met beschrijving van Robin erbij gelezen en mijn keuze gemaakt. En vervolgens bijpassende gerechten gemaakt.”

Dat was voor Robert Verweij een ‘heel nieuwe en leuke ervaring’: “Naast het gevoel dat Robin in zijn nummers legt, passen de gekozen gerechten bij deze decembertijd. Verder heb ik geprobeerd er zoveel streekproducten bij te betrekken, die ook verkrijgbaar zijn in de PLUS-supermarkt.”

Kleinere gezelschappen
Harold van Velzen aanvullend: “Achterliggende gedachte van de actie is, dat mensen deze decembermaand vanwege corona wellicht verschillende keren in kleinere gezelschappen met elkaar zullen eten. In de MuziekMenu-box zit een duidelijke handleiding waarmee iedereen een bijzondere maaltijd kan maken voor familie of vrienden. Lekker eten, met bijpassende muziek op de achtergrond.”

Als hoofdgerecht koos Robert Verweij voor het titelnummer Het Spel. De motivatie van Robin van Beek bij het nummer: “Het Spel staat voor het leven zoals wij dat hebben ingericht met al zijn regels, wetten en onbedoelde verplichtingen. Maar de kern van het ware spel is liefde, compassie en behulpzaamheid’.

Robert: “Hier past een gerecht bij dat eenvoudig en eerlijk is. Je ziet wat je eet en je eet wat je ziet. Ik heb dan ook gekozen voor pure ingrediënten.” 

Het leverde een maaltijd op van entrecote, gecombineerd met onder andere rode biet, knolselderij en pommes duchesses. Als vinoloog heeft Robert er tevens bijpassende wijnen bij uitgezocht.

Kruisbestuiving
Robin van Beek is blij met de ‘kruisbestuiving’ van muziek en eten. “Fantastisch hoe Robert mijn muziek heeft vertaald in aansprekende gerechten”, aldus de geboren Cabauwenaar. “Ik ben er heel blij mee en hoop dat het veel mensen aanspreekt.”

De CD van Robin is inmiddels goed ontvangen. “Ik krijg vanuit het hele land hartverwarmende reacties. Binnenkort presenteer ik mijn nieuwe single van het album, Zwerver, met bijbehorende videoclip.”

De fraai vormgegeven MuziekMenu-box kost, inclusief CD, gerechtenkaarten en aanverwante aanbiedingen, tijdens de decembermaand 12,95 euro in plaats van 19,95 euro. De box is zowel bij PLUS Van Velzen in Lopik als ook online verkrijgbaar, via www.robinzingt.nl.

Lopiks accent
Alle ingrediënten en wijnen zijn -uiteraard- bij PLUS Van Velzen te vinden. “We gaan de actie duidelijk vormgeven in de winkel”, besluit Harold van Velzen, die uiteraard hoopt dat één en ander aanslaat. “Maar daar heb ik alle vertrouwen in, al is het alleen maar omdat het een actie met een duidelijk Lopiks accent is.”

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

• De drie iniatiefnemers -v.l.n.r.: Robert Verweij, Harold van Velzen en Robin van Beek- toosten op de MuziekMenu-box.
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden