Verse kipproducten uit een automaat in Haastrecht
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Elsbeth en Willen van Meijeren voor hun vers vlees automaat vol kipproducten.</p>

• Elsbeth en Willen van Meijeren voor hun vers vlees automaat vol kipproducten.

(Foto: Floris Bakker)

Verse kipproducten uit een automaat in Haastrecht

  •   keer gelezen

HAASTRECHT • Wie zin heeft in verse boerenkip of andere kipproducten, kan die voortaan bij Boerderij van Meijeren in Haastrecht uit de muur halen. 


In de schuur naast de boerderij aan de Provinciale weg West 35 - waar tot een paar weken geleden de auto in stond geparkeerd - staat een vers vlees automaat die is gevuld met ‘Tante Door’ kipproducten. Bestellen is eenvoudig, zo demonstreert Willem van Meijeren. “Via het touchscreen geef je aan wat je wilt hebben. Na betaling gaat het luikje open en kan je het product pakken.” 

Facebook
Over belangstelling hoeven Willem en zijn vrouw Elsbeth niet te klagen. Al sinds de start loopt de verkoop prima. Elsbeth denkt dat het bericht dat ze op Facebook plaatste, daar zeker aan heeft bijgedragen. “Dat was in no time vijfduizend keer gelezen. Daarnaast hebben we nog geflyerd in Haastrecht en omgeving en is het vanaf de weg voor automobilisten wel duidelijk dat wij hier kip verkopen.”

Willem en Elsbeth runnen een gemengd bedrijf met ruim 14.000 zogenaamde ‘Tante Door’ kippen en 110 melkkoeien met bijbehorend jongvee. Een druk bestaan. Toch zocht het echtpaar nog naar een extra activiteit. “We wilden graag met huisverkoop beginnen, maar wisten niet zo goed in welke vorm. Heel veel boeren hebben al een melktap aan huis, dus dat zagen we niet zo zitten. Zo kwamen we op het idee om te beginnen met de verkoop van onze eigen kip.”

Ze legden hun idee voor aan de uitsnijderij waar ze hun pluimvee laten slachten. Dit om te bespreken of er markt is voor een huisverkoop van kipproducten. “Zij hebben echt met ons meegedacht en ondersteunen ons om van dit initiatief een succes te maken”, zegt Willem. Dat hij deelnemer is aan het programma ‘Mijn Koers’ van Proeftuin Trots op de Krimpenerwaard bleek eveneens een voordeel. “Dat gaf ons net het zetje in de rug om onze droom te verwezenlijken.”

Rollades
Na een verbouwing kon de vers vlees automaat worden geplaatst. Daarin liggen 21 verse kipproducten van Tante Door, variërend van kipfilet, kipburgers tot rollades en complete gourmetpakketten. “Tante Door is een volledig Hollands concept en staat voor eerlijke kip en een diervriendelijke opgroei”, legt Willem uit. “Het vlees van deze kippen is antibioticavrij en ambachtelijk verwerkt. Je zult deze kip niet bij de supermarkt vinden, enkel bij slagers en poeliers. Het is misschien wat duurder, maar wel een stuk malser.”

Voor zover Willem weet is Boerderij van Meijeren het eerste bedrijf in Nederland waar je vers gekoelde kip uit een automaat kunt halen. Het past ook mooi in de korte keten die in opmars is. “Mensen gaan bewuster om met wat ze eten. Om klanten te informeren, hebben we in de schuur borden opgehangen. Dan kunnen ze wat lezen over ons bedrijf en waar onze kip vandaan komt.”

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier