75 Jaar ‘geel-wit’ in boekvorm
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; &#39;Drive-through&#39;-boekuitreiking.</p>

• 'Drive-through'-boekuitreiking.

(Foto: Wijntjes Fotografie)

75 Jaar ‘geel-wit’ in boekvorm

  •   keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • De 75-jarige geschiedenis van Spirit vormgegeven in een fraai jubileumboek. Zaterdag werd het lijvige werk gepresenteerd.


Het was volop af en aan rijden op het terrein van Goudriaan Transport op bedrijventerrein Zijdepark. Die locatie bij één van de clubsponsors van het eerste uur was door Spirit uitgekozen als ‘drive-through’-locatie om het jubileumboek op te komen halen.

Prima oplossing
“Zo gaat dat in coronatijd, hè”, glimlacht voorzitter Henk Lammertse. “Normaal gesproken zouden we het met een grote clubfestiviteit op ons sportpark hebben gedaan, maar dit is een prima logistiek verantwoorde oplossing.”

In totaal zijn zo’n 1.000 exemplaren van het jubileumboek gedrukt. Alle leden krijgen kosteloos een exemplaar. “Per ‘Spirit-gezin’ één”, weet Lammertse. “Als er iemand een tweede exemplaar wil, dan kan die aangeschaft worden voor 15 euro.”

Geschiedenis
‘Samen zijn wij Spirit, geel-wit zit ons in ‘t bloed’ oogt niet alleen fraai, ook met de inhoud is het dik voor elkaar. In het jubileumwerk vinden we de complete geschiedenis van de kort na de Tweede Wereldoorlog opgerichte Ouderkerkse voetbalvereniging. Soms aan de hand van oude beelden en verhalen uit de overlevering, vaak ook met mooie interviews met markante leden en vrijwilligers.

Uiteraard is er ook aandacht voor de sportieve successen én dieptepunten, is er een apart hoofdstuk over de profvoetballers die Spirit voortbracht en krijgt het vrouwen- en meisjesvoetbal - Spirit’s nieuwste tak met nu al ruim tweehonderd leden- volop de ruimte. 

Trots
“Gert Visser, Maarten Tissink en Jeffrey van Vuuren zijn de grote trekkers van het project”, vertelt Henk Lammertse. ‘Zij vormen de redactie en wisten daarnaast een aantal anderen te verleiden om mee te schrijven aan het bijna driehonderd bladzijden tellende boek. Het eindresultaat mag er zijn. Een grote reden tot trots.”

Grootste
Van 75 jaar Spirit maakte Henk Lammertse er zelf 46 als clublid mee.

“Spirit is een open vereniging waar iedereen welkom is. Het is inmiddels de grootste voetbalvereniging van de Krimpenerwaard met exact 1.099 leden. Begin jaren zeventig zag je de eerste groeispurt van de club. Er werd in die tijd zowel in Ouderkerk als Krimpen behoorlijk veel nieuwbouw gepleegd en zo verdubbelde het ledental binnen relatief korte tijd. Vijf, zes jaar geleden kwam er weer zo’n ‘boost’. Het mooie is dat we ondanks de sterke toename van ons ledental nog altijd de sfeer van een dorpsclub uitademen. Tegelijkertijd heeft Spirit zich op verschillende vlakken geweldig ontwikkeld. Organisatorisch en qua opleiding en randvoorwaarden staan we er uitstekend voor. Met dank aan al die mensen die zich met hart en ziel voor de vereniging inzetten. In het jubileumboek lees je er veel over terug. Dat is meteen ook het mooie: je legt je geschiedenis en wie-je-bent op een aansprekende manier vast. Groot compliment aan iedereen die er aan gewerkt heeft en Drukkerij Goos voor de fantastische support. Beter kon ‘geel-wit’niet worden vastgelegd!”

Jan Timmer

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier