Pizzabus Il Vesuvio gaat ‘on tour’
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Nathalie Schoonhoven en Olga Antonio bij/in de pizzabus.</p>

• Nathalie Schoonhoven en Olga Antonio bij/in de pizzabus.

(Foto: Jan Timmer)

Pizzabus Il Vesuvio gaat ‘on tour’

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De pizzabus van Il Vesuvio is al een jaar of vijf een begrip voor de inwoners van Berkenwoude en omgeving. De familie Antonio gaat zijn verzorgingsgebied vanaf donderdag 3 december uitbreiden met een wekelijkse standplaats in Ammerstol. Begin januari komt daar Bergambacht bij op de woensdag, steeds van 16.00 tot 20.00 uur.


Een kleine vijftig jaar geleden was Il Vesuvio de eerste pizzeria van Den Haag en nog altijd staat de zaak van de familie Antonio hoog aangeschreven bij de liefhebbers van échte Italiaanse gerechten. 

“De ouders van mijn man Costa zijn de zaak destijds begonnen”, licht Olga Antonio toe. “Vervolgens kwamen wij er in en nu is ook onze dochter Nathalie alweer een aantal jaren bij het bedrijf betrokken.”

Vers
De familie Antonio, die al twintig jaar in Berkenwoude woont en aan het Westeinde 1 een paardenpensionstal runt, leek het een leuk idee om ook de bewoners van hun eigen dorp kennis te laten maken met authentieke Italiaanse gerechten. Ze schaften een pizzabus aan van waaruit iedere vrijdag van 16.00 tot 20.00 uur verschillende pizza’s, lasagne, tiramisu en brood met kruidenboter verkrijgbaar zijn.

“We maken alles zelf”, vertelt Olga. “En alle gerechten zijn super vers.”

Succes
Het is dan ook niet verwonderlijk dat de pizzabus van Il Vesuvio een groot succes is en mensen uit de hele West-Krimpenerwaard naar ‘Perkouw’ trekt.

“Voor ons een reden om ook andere dorpen aan te doen”, zegt Olga’s dochter Nathalie Schoonhoven. “We hebben onze ambitie bij de gemeente aangekaart en konden kiezen uit een aantal kernen. Uiteindelijk zijn dat Ammerstol en Bergambacht geworden. In Ammerstol staan we vanaf donderdag op het Kerkplein, in Bergambacht gaan we per begin januari op de woensdag aan de slag.”

Ze staat er samen met haar moeder in. “Als het heel druk wordt springt mijn man bij. We hebben er enorm veel zin in om straks ook buiten Berkenwoude actief te zijn en iedereen ook daar te verrassen met de lekkerste, verse en ambachtelijk bereide pizza’s.” 

Bestellen kan telefonisch: 06-43432428.

Jan Timmer

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier