Webinars CSG Willem de Zwijger slaan aan
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Blik in de &#39;regiekamer&#39;.</p>

• Blik in de 'regiekamer'.

Webinars CSG Willem de Zwijger slaan aan

  •   keer gelezen

SCHOONHOVEN • CSG Willem de Zwijger kijkt terug op geslaagde webinars


In totaal 250 ouders van groep 8-leerlingen logden dinsdag- en woensdagavond in op de digitale informatiebijeenkomst van de scholengemeenschap in Schoonhoven, waardoor ze zich thuis op de bank konden laten voorlichten over de diverse mogelijkheden.

Chat
Omdat één en ander digitaal gestreamd werd, kon ook hun zoon of dochter in groep 8 gelijk kennismaken met de school.

Na een introductie door Arnelle van Wijngaarden (leerjaarcoördinator klas 1) en Arthur Seton (sectordirecteur) was het mogelijk om vragen te stellen via een chatfunctie. Deze werden live beantwoord door een panel, dat bestond uit leerlingen en docenten of door deskundigen via de chatbox.

Er kwam veel aan bod: naast vragen over het flexrooster, talentlijnen en de zorgstructuur, vertelden leerlingen van de WZ wat ze van de school en het onderwijs vinden en hoe ze de sfeer ervaren. Doel was een representatief beeld te schetsen van wat de leerlingen vanaf de brugklas kunnen verwachten.

Opmaat
‘De reacties vanuit de chats waren positief’, laat de scholengemeenschap na afloop weten. ‘De deelnemers vonden het een gevarieerd programma met duidelijke informatie. Een goede opmaat voor het keuzeproces voor een school in het voortgezet onderwijs, in dit geval csg Willem de Zwijger.’

Open week
In de laatste week van januari 2021 volgt de Open Week, waarmee leerlingen van groep 7 en 8 zich verder op de WZ kunnen oriënteren. Er worden hiervoor activiteiten voorbereid die passen bij de coronamaatregelen die dan gelden.

Op de website van CSG Willem de Zwijger is de meest actuele informatie te vinden: www.csgwillemdezwijger.nl

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier