• Pauline Barendse en Jan Matthesius.
• Pauline Barendse en Jan Matthesius.

Zilvermuseum heropent met expositie Dubbelop en slaapkamer Sinterklaas

Algemeen 517 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven opent donderdag 19 november de deuren weer na de tweede coronasluiting. Bezoekers zijn welkom om de nieuwe expositie Dubbelop te zien van Pauline Barendse en Jan Matthesius. 

“Deze twee innovatieve smeden met gevestigde reputatie openen hun schatkamer voor het publiek”, licht museumdirecteur Marcel Teheux toe. “Kenmerkend aan het werk van Pauline en Jan is dat zij geen uitdaging uit de weg gaan bij het realiseren van hun ideeën en elkaar uitstekend aanvullen. Dit resulteert in veertien verschillende technieken die de bezoeker kan ontdekken en unieke objecten om te bekijken. Het is een expositie die alle zintuigen prikkelt en dubbelop plezier geeft.”

Slaapkamer Sint
Voor alle kinderen bij wie het hart vol verwachting klopt, is ook dit jaar de slaapkamer van Sinterklaas terug te vinden in het Zilvermuseum.

Teheux: “Om de feestvreugde nog groter te maken, kunnen kinderen in de zilverwerkplaats gratis de ring van Sinterklaas maken. Op weg naar buiten is er warme chocolademelk ‘to go’ verkrijgbaar. Maximaal vier kinderen hebben na reserveren toegang per betalende volwassene. Ook schoolgroepen zijn welkom om de slaapkamer te bezoeken en ringen te maken.”

Voor het reserveren van tickets en meer informatie: www.zilvermuseum.com

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden