Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Dhr. en mevr. Ligtvoet uit Schoonhoven.</p>

• Dhr. en mevr. Ligtvoet uit Schoonhoven.

(Foto: Stephan Tellier)

Mantelzorgers verrast met een attentie

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • In verband met de Dag van de Mantelzorg (dinsdag) bracht wethouder Lavinja Sleeuwenhoek een taartje bij drie mantelzorgers in de gemeente Krimpenerwaard.


Het betrof de families Ligtvoet in Schoonhoven, De Groot in Ouderkerk aan den IJssel en Wim Onsman en Marrie Berk uit Bergambacht.

Vanuit de welzijnsstichtingen ontvingen bovendien alle bij hen bekende mantelzorgers deze week een brievenbusattentie.

Aan de orde
Een mantelzorger zorgt langdurig voor een naaste met gezondheidsbeperkingen. Mantelzorg overkomt je en kan van de één op de andere dag aan de orde zijn. Voor velen is het een taak die voldoening geeft, maar het zorgen voor of zorgen maken om de ander kan ook zwaar zijn.

“Het is daarom belangrijk dat mantelzorgers ook goed voor zichzelf zorgen”, verklaart een woordvoerder namens de steunpunten mantelzorg van de welzijnsstichtingen. “Dat kan door te praten over de situatie, hulp te vragen en te blijven vragen en heel duidelijk te zijn over wat men kan, wil en nodig heeft.”

Wirwar
Vervolgens: “Vaak is het zorg- en hulpverleningslandschap een wirwar van instanties en regeltjes. De steunpunten Mantelzorg van de welzijnsstichtingen geven op verschillende manieren ondersteuning aan mantelzorgers van alle leeftijden. Naast een luisterend oor bieden zij informatie en advies over het (hulp)aanbod, respijtzorg (vervangende mantelzorg) of ondersteuning bij regeltaken die van belang zijn voor mantelzorgers. Er is vaak meer mogelijk dan men denkt!”

Wie als mantelzorger behoefte heeft aan een persoonlijk gesprek of iemand die even met hem of haar meedenkt: Stichting WON (0180-522045, 9.00-12.30 uur/ info@stichtingwon.nl); SWOS: (0182-381227, 9.00-12.30 uur/ info@swoschoonhoven.nl) of SWOK-midden: (0182-350012, 9.00-12.30 uur/ info@swok-midden.nl).

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten