Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Robert van Oort, kandidaat voor 'TopCoach 2020'.
• Robert van Oort, kandidaat voor 'TopCoach 2020'.

Robert van Oort (Lopik) in finale TopCoach van het Jaar 2020

  •   keer gelezen

UTRECHT/LOPIK • Robert van Oort uit Lopik is kandidaat voor TopCoach van het Jaar 2020. De leerlingenbegeleider staat woensdag 4 november in de finale. 


Er worden dan in Utrecht in totaal drie winnaars bekendgemaakt in drie categorieën (opleidingsbedrijf, MKB en grootbedrijf). De TopCoachverkiezing wordt georganiseerd door Wij Techniek (voorheen OTIB), het ontwikkelingsfonds voor de installatiebranche.

Van Oort is elektrotechnicus en begeleidt twaalf tot dertien leerlingen die van het installatievak hun beroep willen maken. De Lopiker werkt bij Van den Pol Elektrotechniek in Montfoort met aspirant-installatiemonteurs in de leeftijd van circa 16 tot 20 jaar. Veel van de jongeren onder zijn vleugels worden in een beroepsbegeleidend leerwerktraject (BBL) opgeleid tot monteur in het installatiewerk. De meesten van hen werken tijdens hun opleiding vier dagen per week bij een installatiebedrijf en gaan één dag in de week naar school.

Verantwoordelijkheid
Robin van Ewijk is één van de leerlingen die Van Oort opleidt. Van Ewijk kent zijn leermeester als iemand die hem veel verantwoordelijkheid meegeeft. “Ik hoef als leerling-monteur zeker niet alle ‘rotklussen’ op te knappen. Robert geeft me werk waarin ik veel verantwoordelijkheid draag.”

Van Oort zelf zegt daarover dat hij leerlingen graag uitdaagt: “Ik zie dat ze daarvan groeien als vakman. Het geeft mij plezier als ik ze na een paar jaar opleiding helemaal zelfstandig naar een klus zie vertrekken.”

Wij Techniek organiseert de TopCoach van het Jaar verkiezing sinds 2016. De organisatie constateert dat de waardering van leerlingen voor de kwaliteit van de opleidingen en de begeleiders groot is. Dat blijkt ook elk jaar weer uit het aantal aanmeldingen.

Beoordeeld
Uit de ruim 700 kandidaten die dit jaar zijn voorgedragen, zijn na een selectieprocedure en bedrijfsbezoeken 21 finalisten gekozen. De criteria voor de TopCoach van het Jaar zijn gebaseerd op een competentiematrix en gekoppeld aan het Programma Praktijkscholing. De genomineerden worden onder meer beoordeeld op hun persoonlijke werkwijze als coach, betrokkenheid, innovatie en communicatieve vaardigheden.

De drie winnaars van de TopCoach van het Jaar verkiezing 2020 krijgen een beker en een geldprijs van elk 2.500 euro, die ze mogen inzetten voor hun begeleidingswerk. Robert van Oort is finalist in de categorie Grootbedrijf.

De finalisten en overige belangstellenden kunnen de finale via een live-stream volgen. 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier