Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto:

Gemeente sluit pand in Lopik na vondst hennepkwekerij

  •   keer gelezen

LOPIK • Een pand aan de Lopikerweg-oost is door de gemeente Lopik voor de duur van zes maanden gesloten, na de vondst van een hennepkwekerij. De politie trof de kwekerij -met in totaal 776 hennepplanten- in augustus aan. 


Het sluiten van het pand gebeurt op basis van artikel 13b van de Opiumwet. Dit artikel geeft de burgemeester de bevoegdheid om woningen te sluiten als hier verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn in handelshoeveelheden. De gemeente heeft het gebouw in samenwerking met de politie afgesloten en verzegeld.

Het pand is gesloten tot en met 10 februari 2021. Burgemeester Laurens de Graaf: “Met deze (tijdelijke) sluiting wordt het pand uit het criminele circuit weggehaald, waardoor het gevaar voor de openbare orde wordt weggenomen en het woon- en leefklimaat kan herstellen. De eigenaar is vooraf geïnformeerd. Hennepteelt is een misdrijf en strafbaar. Het vormt een gevaar voor de veiligheid, gezondheid en leefbaarheid van omwonenden.”

De gemeente Lopik vraagt hulp van inwoners bij het signaleren van dit soort praktijken. De Graaf: “Dankzij tips van oplettende buurtbewoners kunnen meer hennepkwekerijen worden opgerold. Wie het bestaan van een kwekerij in de omgeving vermoedt kan contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan ook: 0800-7000.” 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier