Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Artist impression van de nieuwe aula van Uitvaartcentrum De Olm.
• Artist impression van de nieuwe aula van Uitvaartcentrum De Olm. (Foto: )

Uitvaartcentrum De Olm krijgt opknapbeurt

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Uitvaartcentrum De Olm in Krimpen aan den IJssel ondergaat een interne verbouwing, beter gezegd een herinrichting. En dat betekent nieuwe kleurstellingen, nieuw meubilair, vloerbedekking, behang, lampen, sanitair en een nieuwe audio-video installatie. Het verbouwingstraject neemt een kleine maand in beslag.


Gekozen is voor een fasegewijze aanpak waarbij de familiekamers tot en met 31 oktober niet beschikbaar zijn. De kleine aula is vanaf 4 november weer te gebruiken voor gezelschappen tot en met circa 25 personen en de grote aula is op 20 november weer beschikbaar. Opbaringen en rouwbezoek blijven gedurende de gehele verbouwingsperiode mogelijk.

Gedateerd
“Het stond voor ons al een tijdje vast dat we De Olm wilden verbouwen”, vertelt Corneel Krijgsman, die samen met Kees Stoppelenburg en Cees Kamsteeg de directie vormt van Stoppelenburg Uitvaartverzorging. “De laatste keer dat we dat deden was in 2005. Dat was destijds in combinatie met een forse uitbreiding van het gebouw. Dat is ditmaal niet nodig. Het pand voldoet qua ruimte en indeling aan al onze wensen. We vonden alleen de inrichting en aankleding wat gedateerd worden. Reden om een plan te maken dat helemaal beantwoordt aan de drie kernwaarden die horen bij onze uitvaartcentra: veiligheid, betrouwbaarheid en omarming.”

In het eigentijdse ontwerp komen deze drie kernwaarden terug. Te beginnen bij de twee familiekamers: “Ze stralen beide warmte, rust en intimiteit uit met hun halfronde bank, comfortabele stoelen en ‘visuals’ aan de muur”, aldus Krijgsman. “Aan de ‘blauwe’ familiekamer geven we een Krimpens tintje met een fraaie pentekening waarop een IJsselthema te zien is. De ‘groene’ kamer biedt hetzelfde comfort. Deze hebben we als naam ‘Polderkamer’ meegegeven, met als visueel element een afbeelding van het Krimpenerwaardse polderlandschap. Beide kamers zijn een plek waar je in alle rust kunt samen zijn met je dierbaren.”

Geborgenheid
Ook de grote en kleine aula worden volledig aangepast aan de eisen van deze tijd. “Beide krijgen een ruimtelijke en warme uitstraling waarin een gevoel van geborgenheid de boventoon zal voeren ”, vertelt Cees Kamsteeg.

Tijdens de verbouwingswerkzaamheden aan Uitvaartcentrum De Olm is Stoppelenburg’s Uitvaartcentrum in Lekkerkerk beschikbaar voor afscheidsplechtigheden die tijdelijk niet in Krimpen aan den IJssel kunnen plaatsvinden. 

“Toen dat nieuwe centrum enkele jaren geleden gerealiseerd werd, hebben we in die tijd extra gebruik gemaakt van De Olm”, vertelt Corneel Krijgsman. “Die uitwijkmogelijkheid werd zeer gewaardeerd. Nu kan het in omgekeerde richting. Ook dit uitvaartcentrum beschikt over livestream, waardoor er op afstand meegeleefd kan worden. Ook hier zullen wij vanzelfsprekend met alle zorg en toewijding onze taak verrichten.”

Belangstellenden kunnen na 20 november via een videopresentatie op de website van Stoppelenburg Uitvaartverzorging een indruk opdoen van het vernieuwde uitvaartcentrum. 

Jan Timmer

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier