Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• De initiatiefnemers bij hun 'oogst'.</p>

• De initiatiefnemers bij hun 'oogst'.

(Foto:)

Perkouws speelgoed naar Beiroet

  •   keer gelezen

BERKENWOUDE • Laure, Ilona, Janneh, Marleen, Gerdine, Charlotte, Anna en Boaz gingen onlangs in Berkenwoude de deuren langs om speelgoed in te zamelen voor kinderen uit Beiroet, die door de recente vuurwerkramp alles zijn kwijtgeraakt. De oogst bedroeg maar liefst twintig verhuisdozen vol speelgoed en knuffels.


Het idee om tot actie over te gaan ontstond tijdens de vakantie van de ‘Perkouwse’ familie Van der Wal. Hun drie richters Ilona (11), Marleen (8) en Gerdine (5) kregen in een restaurant een cadeautje bij hun eten en kregen wat onenigheid over ‘welk cadeautje voor wie was’. 

Boodschap
Het geharrewar was voor hun vader aanleiding om zijn meiden te wijzen op hun gedrag en te stellen dat kinderen in Beiroet helemaal geen speelgoed meer hebben. Die boodschap kwam aan.

“Toen we thuis kwamen heb ik gelijk contact gezocht met ons vriendinnetje Janneh Kole”, vertelt Ilona van der Wal. “Drie dagen later hadden we een foldertje gemaakt, dat we daarna in Berkenwoude in de brievenbussen stopten. We vroegen daarin aan iedereen om speelgoed te geven voor kinderen in Beiroet.”

Dozen
Aan de oproep werd goed gehoor gegeven door veel inwoners. “We kregen heel veel spullen”, zegt Marleen. “Spelletjes, poppen, duplo en lego, knuffels en zelfs een stokpaardje en een voetbal. Toen we alles in dozen hadden gedaan zijn we naar Capelle aan den IJssel gegaan om het speelgoed af te geven bij een Libanese meneer (Edward Malouf, red.) die zelf ook aan het inzamelen was. Hij laat de spullen in containers naar Beiroet brengen.”

Laure (5) stelde net als de andere Berkenwoudse meisjes verschillende knuffels beschikbaar. “Vond ik best moeilijk”, bekent ze. “Maar ik maak er een ander kind blij mee, hè. En dan is het goed.”

Deze week worden alle hulpgoederen én het Berkenwoudse speelgoedpakket afgeleverd in Beiroet. Edward Malouf zorgt ervoor dat de zending op de juiste plek terechtkomt, zodat er straks in de zo zwaar getroffen havenstad in ieder geval iets van troost en plezier ervaren wordt. Mede dankzij enkele Perkouwse kids.

Jan Timmer

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5