Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Peter Dons.
• Peter Dons.

Peter Dons op herhaling met (D)onsuurtje

  •   keer gelezen

AMMERSTOL • Peter Dons blaast de komende periode het (D)onsuurtje nieuw leven in. Hij introduceerde het initiatief -waarin hij verzoekjes van luisteraars zingt- tijdens de eerste maanden van de coronacrisis.


“Het (D)onsuurtje, dat in maart begon, besloeg 75 afleveringen. Op 26 juni was de laatste”, zegt de in Ammerstol woonachtige zanger-entertainer, die het initiatief startte omdat hij vanwege corona geen optredens meer had. “Daarbij was het mijn bedoeling om voor mensen die aan huis gekluisterd waren in deze periode wat afleiding te bieden.”

Iedere dag, van 14.00 tot 15.00 uur, had hij een livestream via Facebook en RTV Krimpenerwaard. 

Belangeloos
Dons deed dit belangeloos. “Er kwam deze periode sowieso geen geld binnen, want alles stond stil. Ik heb dan ook voor het eerst van mijn leven gebruik moeten maken van een financiële regeling van de overheid.”

Naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen, die dinsdagavond werden afgekondigd, start hij het (D)onsuurtje opnieuw op. Dit samen met zijn vrouw Lianne, die tijdens de uitzendingen als technicus fungeert.

Peter Dons: “Wederom ziet het er naar uit dat veel mensen, met name ouderen, de komende periode geen kant op kunnen. Vanaf zaterdag 17 oktober kunnen zij drie keer per week afstemmen op het (D)onsuurtje, te weten op maandag, woensdag en zaterdag tussen 14.00 en 15.00 uur. Ik hoop er veel mensen een plezier mee te doen. Een en ander is live te volgen via mijn Facebookpagina, waarbij RTV Krimpenerwaard de uitzending van maandag en woensdag op respectievelijk dinsdag en donderdag uitzendt en de uitzending van zaterdag rechtstreeks.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten