Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Voor de oprichting van de stichting Natuurbeheercollectief Krimpenerwaard gingen de initiatiefnemers langs bij de notaris.&nbsp;</p>

• Voor de oprichting van de stichting Natuurbeheercollectief Krimpenerwaard gingen de initiatiefnemers langs bij de notaris. 

(Foto: aangeleverd)

Collectief gaat natuur in Krimpenerwaard beheren

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Natuur- en landbouworganisaties in de Krimpenerwaard gaan samenwerken om de duizenden hectares nieuwe natuur te beheren.


De betrokken partijen (vereniging Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer Weidehof, het Zuid-Hollands Landschap, de Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard en de Agrarische Natuurcoöperatie Krimpenerwaard) hebben daarvoor een nieuwe stichting opgericht: Natuurbeheercollectief Krimpenerwaard (NBC). 

Beheerplan
Dit collectief gaat een gebied van zo’n 2.250 hectare beheren. In een deel van dit gebied blijft agrarisch medegebruik mogelijk. De provincie Zuid-Holland zal haar gronden - na inrichting - in erfpacht overdragen aan de NBC. Grootste uitdaging is om met een beheerplan te komen dat gunstig is voor zowel de natuur als de boeren die er natuurinclusieve landbouw bedrijven.

Het NBC hoopt in 2021 operationeel te zijn en zoekt nog een voorzitter voor het bestuur. De inzet is om de natuurdoelen twaalf jaar na aanvang en inrichting te bereiken. De natuur in de Krimpenerwaard wordt ingericht in het kader van het Natuurnetwerk Nederland (NNN).

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5