Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Stokfoto 123RF.com

Bijna verdubbeling aantal coronabesmettingen in Krimpenerwaard

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Het aantal coronabesmettingen in de gemeente Krimpenerwaard is in een week tijd bijna verdubbeld. Telde de GGD vorige week 69 besmettingen, deze week is dat aantal gestegen naar 124.


In heel de Veiligheidsregio Hollands Midden - bestaande uit acht gemeenten - loopt het aantal besmettingen op. De grootste toename is onder inwoners van 55 jaar en ouder, de groep die het meeste risico loopt op een ernstiger ziekteverloop. 

Quarantaine
Het aantal positieve testen in de teststraten van de GGD neemt nog steeds snel toe. Door de grote aantallen kan het team bron- en contactonderzoek niet alle nauwe contacten van een positief getest persoon bellen. De GGD vraagt daarom aan mensen om zelf hun nauwe contacten (langer dan 15 minuten op minder dan 1,5 meter) te informeren over het feit dat zij tien dagen in quarantaine moeten.

Omdat de GGD merkt dat dit niet altijd gebeurt, doet de instantie de oproep om dit wel zo snel mogelijk te doen. 'Je kan namelijk al tot 48 uur voor je klachten krijgt besmettelijk zijn. Daarom is het van belang dat alle nauwe contacten in quarantaine gaan, zodat zij geen andere mensen kunnen besmetten.'

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten