Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Kelvin woont vlakbij het sportcomplex in Stolwijk, maar beleeft zaterdag toch een uitwedstrijd.
• Kelvin woont vlakbij het sportcomplex in Stolwijk, maar beleeft zaterdag toch een uitwedstrijd. (Foto: Wijntjes Fotografie)

Stolwijker in Haastrechtse dienst Kelvin Poot kijkt uit naar ‘El Vlistico’

  •   keer gelezen

STOLWIJK • Voor Kelvin Poot (22) is de streekderby tussen de zaterdagvierdeklassers Haastrecht en Stolwijk, omgedoopt in El Vlistico, een speciale wedstrijd. De 22-jarige Stolwijker, die op een steenworp afstand van de Stolkse accommodatie woont, komt uit voor Haastrecht.


Bevriende klasgenoten van de middelbare school haalden de toenmalige tiener Kelvin Poot over om de overstap van Stolwijk naar Haastrecht te maken. Als eerstejaars A-junior haalde Haastrecht-trainer Marco Versloot hem bij de selectie.

“Ik mocht toen een tiental wedstrijden meedoen in de hoofdmacht,” vertelt de boomlange aanvaller trots. “Ik was lekker bezig totdat in september 2018 een kruisband in mijn rechterknie afscheurde tijdens een bekerduel tegen Olympia. Na de operatie stond ik een jaar langs de kant. Dankzij individuele trainingen van Jan Willem Koorevaar was ik begin dit jaar weer wedstrijdfit. Voordat het coronavirus toesloeg heb ik een keer een half uur gespeeld in het tweede. Ik besloot door te trainen en mij te richten op de marathon van Valencia, die in december plaats zou vinden. Helaas is dat evenement afgelast. Eén voordeel: met mijn loopvermogen is niets mis, haha.”

Vertrouwen
In de bekerwedstrijden in augustus en begin september stelde Marco Versloot de geheel fitte Kelvin Poot regelmatig op. Hij maakte bij een 2-0 achterstand de belangrijke aansluitingstreffer tegen Blauw Zwart. Thijmen Raateland schoot Haastrecht vervolgens een ronde verder. In de eerste twee competitiewedstrijd speelden de geel-zwarten gelijk tegen GSV en wonnen van Oosterheem.

“De derby tegen Stolwijk zie ik met vertrouwen tegemoet,” vervolgt de verkoopmedewerker van het Bergambachtse bedrijf Rehamij. “Het zijn meestal lastige wedstrijden. Ik ken bijna iedereen van Stolwijk. Niels Verkade was een klasgenootje en Joost van Niekerk ken ik van de sportschool. In mijn eerste wedstrijd tegen Stolwijk wonnen wij met 1-2. Ik scoorde beide goals. Het jaar erop verloren we thuis. Mijn broer Yannick maakte voor Stolwijk de winnende treffer. Dat heb ik heel lang moeten horen. Yannick speelt nu bij Jodan Boys. Helaas is hij voorlopig uitgeschakeld. Ook hij tobt met een kruisbandblessure.”

Kelvin Poot hoopt met Haastrecht hoge ogen te gooien dit seizoen. Voor de coronaperiode stond Haastrecht op de derde plaats, maar het talentvolle elftal was aan een sterke eindsprint bezig. 

“We willen zo hoog mogelijk eindigen,” aldus Poot. “Op termijn wil ik met Haastrecht naar de derde klasse. Met voetballen bezig zijn is op sportief gebied mijn passie. Ik geef samen met Melvin Dupper twee keer per week training aan Jongens onder 17. Verder zorg ik wel dat ik tijd overhoud voor mijn vriendin, mijn andere liefde.”

Wim Kroone

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5