Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Mr. Monopoly overhandigt het eerste exemplaar van Monopoly Schoonhoven aan Bas Rechtuyt van Plus Rechtuyt.
• Mr. Monopoly overhandigt het eerste exemplaar van Monopoly Schoonhoven aan Bas Rechtuyt van Plus Rechtuyt. (

Foto: Stefan Niestadt

)

Schoonhoven krijgt eigen Monopoly-spel

  •   keer gelezen

SCHOONHOVEN • Schoonhoven krijgt zijn eigen versie van één van de meest gespeelde bordspellen ter wereld. Mr. Monopoly zelf overhandigde zaterdag het eerste exemplaar aan initiatiefnemer Bas Rechtuyt van PLUS Rechtuyt. 


De Schoonhovense straten en pleinen zijn verwerkt in de speciale Zilverstad-editie. “De speldoos, het bord, de kans- en algemeen fondskaarten: het hele spel is aangepast”, stelt Bas Rechtuyt, die samen met enkele medewerkers van de Plus-supermarkt in Schoonhoven voor de lokale invulling zorgde. “De twee duurste straten? Dat zijn -logischerwijs- de Haven en Lopikerstraat geworden.”

Over de achtergrond van de introductie van Monopoly-Schoonhoven zegt hij: “Als lokale ondernemer wil je als het even kan acties optuigen met een lokaal tintje. Hoe leuk is het dan om dit beroemde bordspel om te turnen naar een Zilverstad-variant?” 

Sparen
Monopoly kost normaal gesproken 49,95 euro, maar door deel te nemen aan de spaaractie in de Plus-supermarkt aan de Adam van Vianenstraat krijgen klanten 20 euro korting en kost het dus nog 29,95 euro.

Bas Rechtuyt: “Bij besteding van 10 euro krijgen klanten een zegel, bij 30 zegels is de kaart vol. De actie duurt acht weken.”

Positief
Het resultaat is ‘echt gaaf’ geworden, besluit de supermarktondernemer: “Ik verwacht dan ook dat het zal aanslaan en dat veel Schoonhovenaren de zegels gaan sparen om hun eigen Monopoly-spel bij elkaar te krijgen. De vele reacties die we krijgen op social media zijn in ieder geval zeer positief!”

Monopoly Schoonhoven is in een gelimiteerde oplage geproduceerd en is vanaf eind november verkrijgbaar bij PLUS Rechtuyt. Klanten kunnen vanaf heden sparen voor korting op het spel.

(foto: Stefan Niestadt)

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5