Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto:

Angst voor corona houdt JVB Nederlek uit wintercompetitie

  •   keer gelezen

LEKKERKERK • JBV Nederlek heeft zich met haar drie teams teruggetrokken uit de wintercompetitie van de Nederlandse Jeu de Boules Bond. De Lekkerkerkse vereniging acht het risico op besmetting met het coronavirus te groot in de overdekte en vaak matig geventileerde speelgelegenheden.


“De bond houdt vooralsnog vast aan het doorgaan van de wintercompetitie”, weet JBV Nederlek-bestuurslid Nijs van Bennekum. “Maar ondertussen haakt de een na de andere club af. Ook wij waren er snel uit. Veel van onze spelers behoren tot de risicogroep en achten het niet veilig genoeg om hun sport indoor te beoefenen in de huidige situatie. Ze worden daarin gesterkt door onderzoek van experts ter plekke. Die kwamen tot de conclusie dat verschillende hallen niet aan de ventilatie-eisen voldoen. Voor ons als bestuur reden om JBV Nederlek uit deze competitie terug te trekken."

De NJBB stelde als alternatief voor om de wintercompetitie deels ook op buitenbanen af te werken, maar daar hebben veel jeu de boulers geen zin in. 

Van Bennekum: "Wij zijn benieuwd naar de beslissing die de bond nu neemt. Inmiddels hebben zo’n zestig teams zich teruggetrokken. Van een normale competitie is dus al geen sprake meer. Het beste zou zijn om de hele wintercompetitie te cancelen. We wachten af wat er gaat gebeuren.”

Jan Timmer

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten