Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De Ammerstolse broers Martijn en Jeroen Vermaas laten hun club niet in de steek.
• De Ammerstolse broers Martijn en Jeroen Vermaas laten hun club niet in de steek. (Foto: Wijntjes Fotografie)

Broers Jeroen en Martijn Vermaas in Ammerstol 1

  •   keer gelezen

AMMERSTOL • Zaterdagvierdeklasser Ammerstol gaat een zwaar seizoen tegemoet. Na het afhaken van twaalf (!) selectiespelers moet de jeugd de kar gaan trekken. De Ammerstolse broers Jeroen en Martijn Vermaas laten hun club niet in de steek.


In de voorbereiding trof Ammerstol het niet. In het bekertoernooi ontmoette de selectie van Rieny Looren de Jong drie sterke opponenten, die met ruime cijfers wonnen. In de eerste competitiewedstrijd ging Ammerstol met 0-4 kopje onder.

Veelbelovend
Jeroen en Martijn Vermaas malen daar niet om en verwachten dat het alleen maar beter kan. Het positiespel, dat Looren de Jong zijn jonge groep voorschotelt, ziet er volgens hen veelbelovend uit.

De 21-jarige Jeroen Vermaas doorliep bij de jeugd alle leeftijdscategorieën en scoorde als spits aan de lopende band. Hij stopte echter op zijn achttiende en ging fitnessen. 

“Drie jaar lang was ik vijf avonden in de week te vinden in de sportschool om spierkracht te ontwikkelen,” vertelt de hovenier van beroep. “Ik ben 20 kilo spiermassa rijker geworden. Mijn vrienden hebben me overgehaald om weer te gaan voetballen. Nu Ammerstol in zwaar weer zit, ben ik gezwicht. Het is ook gaaf om met mijn broertje in een team te spelen.”

Fysieker
Martijn Vermaas is pas zestien en vindt de stap van ‘Jongens onder 17’ naar de hoofdmacht best groot. “Maar daar is door de trainers en begeleiders goed op ingespeeld,” zegt de mbo-scholier. “We zijn vijf weken geleden gestart met een zomerkamp, waarin alle aspecten van het seniorenvoetbal aan bod kwamen. Het spel is fysieker en mentaal moet je sterk in je schoenen staan. Ik krijg nu tegenstanders tegenover me, die meestal veel ouder zijn dan ik. Ik ben middenvelder en kan me goed vrijlopen. Mijn taak is de aanvallers te voorzien van steekpasses. Mijn broer is spits en het lijkt me fantastisch als hij scoort uit een assist van mij.”

“Dat had al moeten gebeuren,” merkt Jeroen op. “Tegen Football Facory zette Martijn mij vrij voor doel, maar ik schoot de bal recht op de keeper af. Ik moet conditioneel nog beter worden en mijn wendbaarheid is anders. Hier werk ik hard aan. Doelpunten ga ik heus wel maken. Gezien de goede trainingen die we afwerken, denk ik dat Ammerstol wel in de middenmoot mee kan.”

Toekomst
Jeroen kijkt bedenkelijk en is het niet eens met zijn broer. “Maar laatste worden we sowieso niet. Naast enkele twintigers zijn het allemaal tieners, die in het veld staan. Met Dave Straver ben ik de jongste. Ik speelde bij de junioren altijd met jongens die een of twee jaar ouder zijn. Met deze 17- en 18-jarigen moet Ammerstol het nu doen dit seizoen. Als we kans zien om dit elftal een paar jaar bij elkaar te houden, dan telt Ammerstol in de toekomst weer mee.”

Wim Kroone

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier