Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: stockfoto

'Skatepark Krimpen verdient opknapbeurt'

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Het skatepark aan de Vijverlaan in Krimpen aan den IJssel is hard toe aan een opknapbeurt. Rutger van der Steen, zelf een fervent skater, is daarom een crowdfunding gestart om geld bij elkaar te sprokkelen voor de klus.


Hij vreest dat het budget dat de gemeente heeft gereserveerd voor de klus - 40.000 euro - niet toereikend is om een baan te realiseren die voldoet aan de modernste skate-eisen. "Van dat geld kun je eigenlijk alleen de ondergrond aanpakken", zegt de 27-jarige Krimpenaar. "Dat is ook hard nodig, want er zitten scheuren en gaten in het asfalt wat skateboarden of steppen gewoon gevaarlijk maakt. Ik ben daar zelf ook wel een paar keer flink gevallen en heb m'n hand en elleboog opengehaald. Die laag asfalt vervangen door beton zou al een hele verbetering zijn."

Heet
Ook de metalen skateobjecten die er staan zijn sterk verouderd. "Als het regent zijn ze spekglad en als de zon schijnt weer veel te heet. De ondergrond is van ruw asfalt: pijnlijk bij valpartijen. Niet erg veilig voor de kids en jongeren die hier dagelijks oefenen om beter te worden.”

Volgens Van der Steen maken vooral jonge steppers gebruik van de skatebaan. "Die gaan met hun stepjes van de objecten af. Skaters zie je er bijna niet meer. Ikzelf ga naar Rotterdam, Rhoon of Dordrecht om te skaten. Best jammer, want dit skatepark ligt letterlijk voor m'n deur. Het verdient wel een opknapbeurt."

Hij roept inwoners van Krimpen, maar vooral skaters, op zelf iets bij te dragen aan hun favoriete plek. “Iedere donatie is meer dan welkom om het skatepark compleet te vernieuwen met een betonnen ondergrond en idealiter ook betonnen objecten. De realisatie hiervan is prijzig en arbeidsintensief, maar vergt op de lange termijn minder onderhoud en biedt veel meer veiligheid voor de gebruikers.”

Inrichting
Hij zou best wel mee willen denken over de opknapbeurt van het skatepark. "Ik skate zelf al zo'n tien jaar en weet dus wel wat skateboarders graag willen. Iemand van de gemeente heeft mij ook al eens benaderd en ook heb ik een gesprek gehad met oud-wethouder Kirsten Jaarsma. Zij wilde me wel in contact brengen met de huidige wethouder, om te praten over de inrichting van het skatepark."

Wie een donatie wil doen, kan terecht op de website van GoFundMe.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5