Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Wedstrijdbeeld uit de derby in voorgaande jaren.
• Wedstrijdbeeld uit de derby in voorgaande jaren. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Benschop en SV Lopik zetten in op handhaving

  •   keer gelezen

BENSCHOP/LOPIK • Zaterdagtweedeklasser Benschop handhaafde zich het afgelopen seizoen dankzij het stilleggen van de competitie. Met een jong, versterkt elftal gokt de club nu op een plek ruim boven de degradatiestreep. SV Lopik, dat een klasse lager acteert, zag diverse sterkhouders vertrekken. Uitgangspunt van de Lopikenaren, die overstappen naar het district West 1, is een middenmootpositie.


“De derby tegen Lopik mis ik wel,” zegt de Benschopse aanvoerder Martijn de With spontaan. “Prima, dat die ‘burenruzie’ weer komt, maar dan wel in de tweede klasse. Met de komst van veel nieuwelingen, van wie de helft een basisplaats kan veroveren, beschikken we over meer kwaliteit. Ik verwacht niet dat we bovenin meedoen, omdat de andere clubs in onze poule zich eveneens versterkt hebben."

Het doel is handhaving. "De nieuwe trainer Marten Bovenhof heeft andere inzichten dan zijn voorganger Emanuel Sluis. Het is goed om na drie jaar een nieuw gezicht voor de groep te krijgen. In de oefenduels en bekerwedstrijden zijn diverse tactieken uitgeprobeerd. We zouden wat brutaler kunnen gaan spelen. De groep is wel gretig en de sfeer onderling is goed. Ik kijk uit naar de derby’s tegen IJFC uit IJsselstein en de Nieuwegeinse clubs Geinoord en JSV.”

Toekomst
SV Lopik werd geconfronteerd met het vertrek van een half elftal èn trainer Bertus van Schaik, die bij NiTa – een tegenstander van Benschop – aan de slag gaat. Door de instroom van een aantal jeugdspelers naar de A-selectie bouwen de Lopikers aan een nieuw team voor de toekomst.

“Ik denk dat we een pittig seizoen tegemoet gaan,” zegt Melvin Lamens. “De gemiddelde leeftijd van ons elftal is flink gedaald. Davy Boon en Jacco Borst zijn de ervaren krachten. Onder leiding van onze nieuwe trainer Mark Imandt hebben we ondanks de vele mutaties goed gespeeld. We wonnen in Nieuwer Ter Aa een oefenwedstrijd van zaterdagtweedeklasser NiTa en in het bekertoernooi plaatsten we ons voor de volgende ronde. Dit seizoen treffen we veelal tegenstanders uit de Utrechtse regio. De wedstrijd tegen Oudewater is op papier een derby, maar met deze club hebben we niet zoveel. Doe ons Benschop maar…"

Wim Kroone

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier