Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Poseren voor het slaan van de eerste paal.
• Poseren voor het slaan van de eerste paal. (Foto: Janet de Graas)

Eerste paal natuurgezuiverd zwembad in Haastrecht

  •   keer gelezen

HAASTRECHT • Zwembad De Loete in Haastrecht wordt omgeturnd tot natuurgezuiverd bad. Vrijdag werd hiervoor de eerste paal geslagen.

Tientallen vrijwilligers waren er getuige van. 

Plantenbak
De palen - in totaal vierhonderd - dragen straks een bak waarin een helofytenfilter wordt gerealiseerd: een grote plantenbak die het zwemwater zuivert en chloor overbodig maakt. De vernieuwde Loete wordt het tweede natuurgezuiverde zwembad in Nederland.

“Stichting Vlister Openlucht Baden heeft jaren gewerkt aan een plan voor een zwembad dat klaar is voor de toekomst en aansluit bij de directe omgeving van natuur en water, Bilwijk en de Hooge Boezem”, verklaart voorzitter Peter van Schaik. “Met een natuurgezuiverd zwembad verwachten we meer bezoekers te trekken en enkele maanden per jaar langer open te kunnen blijven.”

Nieuwe seizoen
Het vernieuwde, natuurgezuiverde zwembad moet gereed zijn bij de start van het nieuwe seizoen in april 2021 en heet vanaf die datum ‘Natuurlijk De Loete’.

De realisatie van het natuurgezuiverde zwembad wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Europese Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, de gemeente Krimpenerwaard en de provincie Zuid-Holland.

Voor meer informatie: www.vlisterbaden.nl/natuurlijk-de-loete

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }