Afbeelding
Foto: Jan Verbeek

Enthousiast publiek bij eerste Verhalencafé

Algemeen 271 keer gelezen

HAASTRECHT • Zondagmiddag was de start van het Verhalencafé in de Krimpenerwaard: een nieuw initiatief van Stichting de Verhalencompagnie. De eerste editie in Theater Concordia was gelijk uitverkocht.

Het Verhalencafé is bedoeld voor ‘groene en rijpe’ vertellers. Er is een open podium voor iedereen die een verhaal wil delen. Daarnaast is er een optreden van een professioneel verteller.

Zondag werd in het open podium verteld over de engelwortel, over Ophelia en haar schaduwtheater, werden gedichten van Henk Kooijman voorgedragen en kwam het trieste familieverhaal van Van der Kop uit Schoonhoven voorbij. 

Tussen de verhalen door zorgde goudsmid David Samson voor de muzikale draad. Na de pauze was de vloer voor Katty Wtterwulghe en David. Hun muzikale vertelvoorstelling maakte zo’n indruk dat er nog een tweede vertelling kwam.

Als de gulle bijdragen in de hoge hoed een indicatie zijn voor ‘dat smaakt naar meer’, dan zou het volgende Verhalencafé ook weer uitverkocht kunnen raken. Dat café is op zondagmiddag 25 oktober met als gastverteller Gerda Hoogendijk met Het Wassende Water, naar het boek van Herman de Man.

Wie ook wil vertellen: voor het open podium zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via info@verhalenompagnie.nl. Wie wil komen luisteren kan een plaats reserveren via de website: verhalencompagnie.nl.

Esther de Jong vertelt over Ophelia en de vele schaduwen die met haar willen optrekken. David Samson verzorgt de muzikale draad.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden