Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
ingezonden

Koninklijke Otolift steunt kwetsbare kinderen

  •   keer gelezen

BERGAMBACHT • Trapliftenfabrikant Koninklijke Otolift heeft een cheque overhandigd aan Stichting Het Vergeten Kind, een stichting die zich inzet voor kwetsbare kinderen in Nederland. Tjiska Langeland, relatiemanager bij de stichting, kreeg een cheque van €26.840 overhandigd van Jeroen Wolf, commercieel directeur Nederland bij Koninklijke Otolift. Dat bedrag bestaat uit een gedeelte van de kosten van een traplift: voor iedere verkochte traplift doneert de trapliftfabrikant een vast bedrag.

Stichting Het Vergeten Kind is er voor alle kinderen in Nederland die niet veilig en liefdevol opgroeien. Het gaat om ruim 100.000 kinderen, van wie bij 55.000 de thuissituatie zo ernstig is dat ze niet meer bij (één van) hun ouders kunnen wonen. 


Volgens Tjiska is het belangrijk dat deze kinderen positieve herinneringen maken. “Het maakt je sterk of het maakt je blij, maar het kan ook verdrietig zijn.” 

Als kinderen veel verdriet, of boosheid, hebben, dan hebben ze ook positieve ervaringen nodig om veerkrachtig in het leven te kunnen staan. De stichting organiseert daarom activiteiten en programma’s die een directe invloed hebben op het leven van de kinderen.

Heppie vakanties en weekenden
De donatie van Koninklijke Otolift wordt daarom ook gebruikt voor de vakanties en weekenden die Stichting Het Vergeten Kind organiseert. Kinderen van 6 tot 18 jaar kunnen, met of zonder hun gezin, genieten van een onvergetelijke vakantie. Die vakanties geven de kinderen moed, zelfvertrouwen en energie om door te gaan. 

Door middel van speurtochten, voetbalwedstrijden of uitdagende activiteiten, zoals mountainbiken en zeilen, kunnen de kinderen hun zorgen opzij zetten en weer even kind zijn.

De vakanties en weekenden vinden onder andere plaats bij Hotel Heppie Mierlo, een eigen locatie van de stichting. Het hotel ligt in een bosrijke omgeving in Noord-Brabant. Om ervoor te zorgen dat nog meer kinderen er even tussenuit kunnen, wordt er dit jaar nog gestart met de bouw van een tweede Heppie Hotel: Hotel Heppie Veluwe.

Koninklijke Otolift Trapliften
Koninklijke Otolift Trapliften realiseert zich goed dat oud worden, en het hebben van een prettige thuissituatie, niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Daarom ondersteunt de trapliftenfabrikant al sinds 2015 Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) en sinds 2019 Stichting Het Vergeten Kind. 

Maatschappelijke betrokkenheid is belangrijk voor het familiebedrijf, dat al sinds 1891 bestaat. Ook veel (regionale) sportverenigingen en instanties kunnen daarom rekenen op steun van de trapliftfabrikant.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten