• Drive-in bioscoop Buiten de Veerpoort.
• Drive-in bioscoop Buiten de Veerpoort. Foto: Rob Glastra

Coronaproof ‘Eindelijk even weg’ in binnenstad Schoonhoven

Algemeen 811 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Op zaterdag 5 september start een bijzonder (13e) Nazomerfestival in Schoonhoven: de corona-editie. Diverse 1,5 meter-evenementen voor jong en oud vinden plaats tot en met 19 september.

In de binnenstad wordt op zaterdag 5 september het startschot gegeven: daar treffen bezoekers buitenlandse taferelen in de Schoonhovense straatjes.

Drive-in bioscoop
Op dezelfde dag kan de geschiedenis van de Zilverstad en 'tweelingstad' Nieuwpoort beleefd worden met stadswandelingen en voetveer Af en Toe. Als klap op de vuurpijl is ’s avonds een drive-in bioscoop op Parkeerterrein P2, Buiten de Veerpoort. Schoonhoven Partners coördineert het programma van dit bijzondere Nazomerfestival.

Citymarketeer Stefan van Beeten: “Een Nazomerfestival in coronatijd: dat wordt een festival met een geheel eigen invulling en sfeer. Willen we het dan nog wel Nazomerfestival noemen, vroegen we ons af? Ons antwoord: 'Ja!'. Juist nu willen we weer vieren dat we veilig samen kunnen zijn.”

Podium
Vanuit verschillende hoeken ontstonden initiatieven om iets te organiseren, vervolgt Stefan van Beeten: "Met andere partijen zijn we in gesprek geraakt na onze vraag of zij weer mogelijkheden zagen. Nog lang niet alles kan en mag. Het is logisch dat deze editie van het Nazomerfestival minder activiteiten omvat dan we gewend zijn. Daarom trekken we nauw op met BIZ Centrum Schoonhoven. Zij toveren de binnenstad gedurende het hele Nazomerfestival 2020 om tot ‘Eindelijk-even-weg-podium’. Daardoor hangt er - evenement of niet – steeds een fijn festivalsfeertje in de stad.”

In de drie festivalweekenden staat onder andere een waterlinie-ommetje met voetveer gepland, verschillende drive-in-bioscopen, Open Monumentendag en stadswandelingen. Op zondag 6 september is de 10e Avantri Nazomerloop. Ook de Zelfplukdagen bij boomgaard de Lekbongerd vallen onder het Nazomerfestival.

Meer informatie: www.nazomerfestival.info

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden