Afbeelding

AV MTK: loopcursus voor beginners en inloopavond

Algemeen 412 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Atletiekvereniging MTK heeft in de maand september activiteiten op stapel staan voor zowel voor de beginnende als meer ervaren loper.

De loopcursus voor beginnende lopers begeleidt belangstellenden vanaf 1 september in dertien weken om 5 kilometer te lopen. De deelnemers worden via een verantwoord schema voorbereid op de buddytestloop in december. Er zijn per avond twee begeleiders. De kosten bedragen 75 euro, inclusief veiligheidshesje en tweemaal per week een training.

Wie hardloopschoenen heeft gekocht, deze heeft ingelopen, maar geen vooruitgang boekt, kan zich wellicht aansluiten bij de training van atletiekvereniging MTK. Dit gebeurt in groepsverband, op de dinsdag- en donderavond, op eigen tempo en kracht. Een en ander staat onder begeleiding van ervaren trainers. 

Inloopavond
Op woensdag 9 september houdt MTK een inloopavond, waarbij in het kort wordt uitgelegd hoe de vereniging werkt, wat deelname kost maar vooral wat het oplevert. De eerste drie trainingen kunnen zonder verplichtingen worden meegelopen.

AV MTK is inmiddels uitgegroeid tot een van de grotere sportverenigingen van Krimpen aan den IJssel, weet Marien de Keizer: “De laatste jaren stabiliseerde het ledental zich op zo'n 370 volwassen sporters. Op dinsdag- en donderdagavond zijn er om 20.00 uur trainingen vanaf het complex van MHC Krimpen, aan de Driekamp 7. Daarnaast zijn er op maandagavond en zaterdagochtend leden die voor hun training vertrekken vanaf winkelcentrum De Brink. Op de zondag zijn er diverse duurlopen, elk met een eigen tempo en afstand; vertrek om 9.00 uur vanaf Driekamp 7.” 

MTK heeft geen atletiekaccommodatie en richt zich derhalve op de wegatletiek. 

Meer informatie: www.av-mtk.nl of communicatie@av-mtk.nl/06-51066452 (Marien de Keizer).

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden