Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

VGBK steunt actie ‘Raden in Verzet’

  •   keer gelezen

REGIO • Gemeente Belang Krimpenerwaard dient tijdens de raadsvergadering van 16 september een motie in met als doel om -liefst unaniem- als gemeenteraad de actie ‘Raden in Verzet’ te ondersteunen.


‘Raden in verzet’ is een initiatief van de gemeenteraad van Zoetermeer. Willem Schoof, fractievoorzitter van VGBK: “Doel is om met zoveel mogelijk gemeenteraden aan het rijk, minister en Tweede Kamer duidelijk te maken dat er met ingang van dit lopende jaar structureel extra geld nodig is voor de gemeenten.”

Nader verklarend: “Gemeenten kampen met ernstige financiële tekorten doordat het rijk onvoldoende middelen verstrekt voor de jeugdzorg, met daarbij te weinig mogelijkheden om te sturen op de omvang van de taken. Daarnaast hebben gemeenten ernstige financiële tekorten doordat het rijk de eigen bijdragen voor de Wmo heeft aangepast en daarbij te weinig financiële middelen overhevelt om de tekorten op te vangen. Het rijk besteedt allerlei taken uit, maar weigert de gemeenten hiervoor financieel te compenseren.”

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten