• Werk in uitvoering op het schoolplein.
• Werk in uitvoering op het schoolplein. Foto: E. Dekhuijzen

OBS Kortland krijgt 'schoolplein van ons allemaal'

Algemeen 1.353 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • De langverwachte renovatie van het schoolplein van obs Kortland, aan de Krimpense Ouverturelaan, is gestart.

Het project is een samenwerking tussen BLICK op Onderwijs en Kinderdam. Nog tijdens de zomervakantie wordt het straat- en grondwerk zover mogelijk uitgevoerd. De speelstructuren worden in het nieuwe schooljaar geplaatst.

Gevarieerd
Na de ontwerpfase, samen met de leerkrachten en de pedagogisch medewerkers, is er een gevarieerd plan ontstaan, stelt Esther Dekhuijzen namens het Krimpense PLUSontwerp: "Het stenen plein wordt omgetoverd tot een 'groenblauw speel- en verblijfsplein' voor de leerlingen, de kinderen van de BSO en peuterspeelzaal, de leerkrachten en pedagogisch medewerkers."

Vervolgens: "We plaatsen er zoveel mogelijk inheemse planten en bomen bij op een ondergrond variërend van gras, schors en halfverharding, passend in de cirkelvormige bestrating die er al ligt. Zo zal de hittestress enorm afnemen, is er ruimte voor insecten en vogels en kan het plein afgekoppeld worden van het riool. Ook de bergingen zullen afwateren op het plein, waarbij we blauwe waterlopen maken in de bestrating. Daarbij plaatsen we regentonnen. Zo wordt voor de kinderen op een speelse manier zichtbaar wat er met het regenwater gebeurt.”

Eén en ander is mede mogelijk gemaakt door de subsidies van Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard, het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Van Cappellen Stichting en het Streekfonds Krimpenerwaard.

Spelen
Dekhuijzen: "Aan spelen en bewegen is ook zeker gedacht. Er komen speelheuvels, speelstructuren, een voetbalveld, een hardloopbaan en mogelijkheden om te klauteren bij de al bestaande speelmogelijkheden."

Tijdens de zomervakantie wordt het straat- en grondwerk zover mogelijk uitgevoerd. "De speelstructuren worden in het nieuwe schooljaar geplaatst", besluit Dekhuijzen. "Pas als het weer het toelaat, rond eind oktober, worden de veertien bomen geplant. Dit willen we zoveel mogelijk samen met de kinderen, het team, de ouders en omwonenden gaan doen. Zo wordt het een plein van ons allemaal, waar we samen met zorg mee om moeten gaan.”

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden