• De overhandiging van de cheque.
• De overhandiging van de cheque.

Cheque Visgilde Gebr. De Block voor Stichting Fair Chance

Algemeen 1.175 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Stichting Fair Chance heeft een cheque van ruim 2.000 euro in ontvangst mogen nemen. Gulle gever was Visgilde Gebr. De Block uit Krimpen aan den IJssel.

De vishandel schonk tijdens de onlangs gehouden haringactie per verkochte haring 10 cent aan een goed doel. Voor het tweede jaar op rij koos De Block daarbij voor Fair Chance uit Krimpen aan den IJssel.

Deze stichting heeft als doel om activiteiten te organiseren voor kinderen uit gezinnen die het financieel krap hebben. 

Donderdag namen Willie van Leeuwen-Broere en Mariette Bac-Engels de gift van in totaal 2.150 euro in ontvangst. Dave de Block en Ruben de Roos overhandigden de cheque.

Familiedag
Volgens Mariette Bac, voorzitter van de stichting, komt de donatie goed van pas: “We bedanken De Block hartelijk dat ze ook dit jaar aan ons gedacht hebben. Deze zomer organiseren we weer de jaarlijkse familiedag, al gaat dat door corona anders dan normaal. De gezinnen mogen dit keer op eigen gelegenheid naar Blijdorp in plaats van in een grote groep. Er hebben meer dan honderd gezinnen gereageerd op onze uitnodiging. Dat is veel meer dan vorig jaar.”

“Jammer genoeg gaan we als bestuur dit jaar niet mee”, zegt Van Leeuwen. “We kijken er naar uit iedereen weer eens te zien. Misschien lukt dat met Sinterklaas.”

Steentje bijdragen
“Het is mooi om te horen dat er dit jaar zoveel gezinnen hebben gereageerd op de uitnodiging van Fair Chance”, zegt Dave de Block. “Wij zijn ieder jaar weer blij ons steentje te kunnen bijdragen tijdens de haringweken. En dat zou niet mogelijk zijn zonder onze toppers van het Visgilde, onder leiding van Coen van der Maas en Ruben de Roos.”

De haringweken zijn altijd topdagen voor het Visgilde-team. “Hard werken en de klanten met enthousiasme over de nieuwe haring weer weg zien gaan, dat is waar we het voor doen” zegt Ruben de Roos. “Het is dan extra fijn om te weten dat van iedere verkochte haring ook nog een deel naar het goede doel gaat.”

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden