• Enkele wedstrijdzwemmers van de Lansingh in het bad.
• Enkele wedstrijdzwemmers van de Lansingh in het bad.

Wedstrijdafdeling de Lansingh maakt doorstart met Master-team

Algemeen 1.919 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Zwemvereniging de Lansingh heeft na het vertrek van een flink aantal wedstrijdzwemmers de wedstrijdtak opnieuw opgetuigd.

“De afgelopen jaren presteerde de wedstrijdzwemafdeling uitstekend. Op alle fronten werd vooruitgang geboekt”, weet Martin Stout, voorzitter van de wedstrijdzwemafdeling. “Ambitieus als ze zijn, gaf een deel van de zwemmers echter de wens aan voor (nog) betere faciliteiten. Die kunnen wij helaas niet bieden, reden waarom de betreffende zwemmers op zoek zijn gegaan naar een andere vereniging.” 

Uitdaging
Daarmee kwam de meer dan zestig jaar oude Krimpense zwemvereniging voor een uitdaging te staan. Stout: “De grootste vraag was: blijven er genoeg zwemmers over om naast waterpolo, recreatief zwemmen, trim- en safarizwemmen ook de wedstrijdafdeling overeind te houden?”

Op dat moment meldde zich een grote groep zwemmers, die al langere tijd lid zijn van de vereniging. “Enkele van hen hebben het voortouw genomen om leden die graag wilden blijven te mobiliseren. Dit bleken vooral 20-plussers te zijn. In de zwemwereld noemen we deze categorie zwemmers ‘Masters’. Deze groep bleek voldoende groot om een masterwedstrijdzwemploeg te formeren”, meldt een tevreden Stout.

Voordeel is dat de Lansingh hiermee ook interessant is voor zwemmers die zich graag op hun eigen niveau willen meten met anderen. Stout: "Masterzwemmen wil zeggen dat je in je eigen leeftijdsgroep zwemt en dus uitkomt tegen leeftijdsgenoten. Daarmee zijn we ook aantrekkelijk voor oudere wedstrijdzwemmers.” 

Groei
Mark Verkerk, bestuurder a.i. van KZV de Lansingh, vult aan: “We zijn trots dat we ondanks het vertrek van een aantal zwemmers onze wedstrijdzwemafdeling hebben kunnen behouden. Voor de masterzwemmers zijn de mogelijkheden groot. Er kan zeker op drie verschillende momenten in de week getraind worden en we zijn voorbereid op eventueel weer een volledige wedstrijdafdeling.”

Tot besluit: “De wedstrijdzwemtrainingen worden gegeven op woensdag- en vrijdagavond en op de zondagmorgen. De trainingen zijn toegankelijk voor een brede groep zwemmers: beginnende zwemmers met de focus op techniek- en conditieopbouw en meer gevorderde zwemmers. Zoals oud-wedstrijdzwemmers, die fanatiek willen trainen en hierbij professionele schema’s willen volgen. In een verenigingsjaar zijn er daarnaast ruime mogelijkheden om deel te nemen aan masterzwemwedstrijden. Belangstellenden, in alle leeftijdscategorieën, moeten dus vooral eens een kijkje komen nemen of meetrainen.”

KZV de Lansingh is opgericht in 1959 en kent vijf takken van zwemsport: wedstrijdzwemmen, waterpolo, recreatief, trim en safari. Daarmee bedient de zwemvereniging zowel beginnelingen als gevorderden, van jong (safari) tot oud en van recreatief- tot in wedstrijdverband zwemmen. Meer informatie via www.lansingh.nl.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden