Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De locatie van het sociaal werkbedrijf Promen in Gouda.
• De locatie van het sociaal werkbedrijf Promen in Gouda. (Foto: Floris Bakker)

Aantal besmettingen bij Promen stijgt naar twaalf

  •   keer gelezen

GOUDA • Een week nadat bekend werd dat twee medewerkers van Promen in Gouda positief testte op corona, blijken nog negen medewerkers van dezelfde afdeling het virus te hebben opgelopen.


Daarnaast is er nog een medewerker besmet die veel op deze FSSC-afdeling aanwezig is geweest. De 120 medewerkers van deze afdeling zijn sinds vorige week al vrijgesteld van werk en zitten in thuisquarantaine. Op de overige afdelingen en op de locatie in Capelle aan den IJssel van het sociaal werkbedrijf zijn op dit moment geen besmettingen bekend.

Ventilatiesysteem
Een mogelijke oorzaak van de uitbraak wordt gezocht in het ventilatiesysteem. Op de FSSC-afdeling wordt een circulair luchtsysteem gebruikt. Het betreft een gekoelde afdeling waar geen ramen mogen worden geopend omdat er voedsel wordt verwerkt. Het ventilatiesysteem is tot nader order uitgeschakeld en wordt onderzocht door een gespecialiseerd bedrijf.

In samenwerking met de GGD wordt aankomende donderdag op de locatie in Gouda een ‘corona-teststraat’ ingericht voor alle medewerkers van de FSSC-afdeling. “We vinden het belangrijk om te weten of er nog meer collega’s besmet zijn', zegt directeur Frank Rossel. "Door op brede schaal te testen krijgen we niet alleen meer inzicht in het aantal besmettingen, maar kunnen we hopelijk ook veel mensen geruststellen met een negatieve testuitslag.”

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier