Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De locatie van Promen in Gouda.
• De locatie van Promen in Gouda. (Foto: Floris Bakker)

Twee medewerkers Promen hebben coronavirus

  •   keer gelezen

GOUDA • Twee medewerkers van Promen in Gouda zijn positief getest op het coronavirus. Mogelijk is ook een derde medewerker besmet.


In overleg met de GGD heeft de directie van het sociaal werkbedrijf besloten om de FSSC-afdeling waar de twee werkten, te sluiten. De 120 medewerkers zijn tot en met 4 augustus naar huis gestuurd. Hen is dringend geadviseerd in thuisquarantaine te gaan en zich te laten testen bij klachten. Andere afdelingen blijven vooralsnog gewoon open. 

Promen nam direct aan het begin van de coronacrisis uitgebreide maatregelen om besmettingen te voorkomen. Zo zijn er looproutes aangebracht, is desinfectiegel breed beschikbaar, is de schoonmaakfrequentie op beide locaties van het sociaal werkbedrijf opgehoogd en zijn speciale ‘corona-coaches’ aangesteld die toezien op het naleven van de maatregelen. Ook zijn de werkprocessen ingericht op 1,5 meter afstand. 

Niet weg
"We hebben met alle maatregelen geprobeerd om besmettingen te voorkomen", verklaart directeur Frank Rossel. "Helaas zien we nu toch een aantal mensen die ziek zijn geworden. Het virus is helaas echt nog niet weg uit Nederland, en het bevestigt nogmaals dat iedereen alle maatregelen en richtlijnen heel serieus moet nemen, zowel op het werk als in de privésituatie.”    

Als aanvulling op alle maatregelen zijn er deze week zeven ‘koortszuilen’ geplaatst waar medewerkers zelf hun temperatuur kunnen meten. Met deze zuilen wil Promen voorkomen dat een medewerker ongemerkt met koorts aan het werk gaat. 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten