Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Nederlands Zilvermuseum

Ladies van Versailles informeren bezoekers Zilvermuseum

  •   keer gelezen

SCHOONHOVEN • De 'Ladies van Versailles' hebben zaterdag acte de presence gegeven bij de tentoonstelling Boudoir in het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven. 


De dames vertelden over de gebruiken van toen, zoals hoe de jurken gemaakt en gedragen werden, waaiertaal en make-up. Omdat het museum vanwege corona nog geen rondleidingen kan geven, bleek dit een goed alternatief om mensen toch iets extra’s te bieden.

Verrast
"Het publiek reageerde heel positief, men was echt verrast door de leuke weetjes die de dames deelden", vertelt Ingeborg Dijkman namens het museum. "En vervolgens konden bezoekers op de tentoonstelling mooie objecten uit die tijd zien, zoals een zelf beschilderde waaier van Koningin Wilhelmina, chatelaines, pomanders en parfumflesjes."

Vervolgens: "Voor de kinderen is er bij de tentoonstelling een leuke speurtocht, waarbij ze ook zelf aan de slag gaan in de Zilverwerkplaats. Speciaal voor de zomermaanden is er een familiewandeling door Schoonhoven, die begint en eindigt in het museum. Deelnemers komen daarbij van alles te weten over de zilversmeden in de Zilverstad. In augustus zijn er weer workshops voor kinderen en volwassenen."

Zie ook: https://zilvermuseum.com/zomervakantie/

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5