Polsstokverspringers trappen seizoen af in Jaarsveld
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De polsstokverspringers kwamen voor het eerst sinds lange tijd weer in actie: op de schansen in Jaarsveld.
• De polsstokverspringers kwamen voor het eerst sinds lange tijd weer in actie: op de schansen in Jaarsveld. (Foto: Rick den Besten )

Polsstokverspringers trappen seizoen af in Jaarsveld

  •   keer gelezen

JAARSVELD • Rian Baas (Utrecht) begon het seizoen waar hij vorig jaar gestopt was, namelijk met de titel pakken. De regerend Nederlands kampioen, die zaterdagmiddag met moeite de finale wist te halen, deed dat met een prachtige afstand van 20.30 meter.


De eerste wedstrijd van het seizoen -om de RB Traprenovatie Bokaal in Jaarsveld- begon een kwartiertje later doordat het regende. Daarna werd er onder toeziend oog van het publiek -volgens RIVM-richtlijnen- en prima omstandigheden een prachtige wedstrijd voorgeschoteld.

Rian Baas pakte met een sprong van 20.30 meter de titel. Jaco de Groot (Kamerik) sprong zich met 19.89m naar de tweede plaats. Wilco van Amerongen, polsstokverspringer van het jaar 2019, pakte met 19.63m het brons.

Mooie tweestrijd
Bij de junioren ontpopte zich een mooie tweestrijd tussen Lucas van Eijk (Haastrecht) en Reinier Overbeek (Benschop). Uiteindelijk ging de Benschopper met 18.87m er met de titel vandoor. Lucas werd met 18.08m tweede en de derde plaats was voor Woerdenaar Bas van Leeuwen met 16.63m.

In de jongensgroep belooft het ook dit jaar weer ongekend spannend seizoen te worden. Met een fantastisch nieuw persoonlijk record van 18.13m pakte deze keer Harmen Timmerarends (Montfoort) de titel. Roy Velis, de regerend Nederlands kampioen uit Benschop, sprong zich met 17.09m naar de tweede plaats. Ties Meijer (Kockengen) pakte met 16.48m het brons. 

Dames
Het spannendst was het deze middag in de damesgroep. Met slechts een verschil van negen centimeter tussen de nummers één en drie gingen zij de finale in.

Uiteindelijk liet Fabienne Overbeek in de laatste sprong zien wie de beste was. De Benschopse pakte met 14.02m de titel. Het zilver was met 13.15m voor Carina den Hartogh (Woerden). 'Thuisspringster' Demi Groothedde sprong zich met 13.09m naar de derde plaats.

Suzanne Mulder uit Vlist stak er deze middag in de meisjesgroep met kop en schouders bovenuit. Met een hele mooie 13.70m pakte zij de eerste titel van het seizoen. De tweede plek ging naar Laura Maaijen (Haastrecht), die tot 12.78m kwam. Thalina van der Wind (Snelrewaard) ging er met 11.74m met het brons vandoor.

Deze week gaat de polsstokkaravaan naar Linschoten, waar op dinsdag, woensdag en zaterdag wordt gesprongen. Meer informatie: www.pbholland.nl

door Herman Stigter

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier