• De trap aan de linkerkant van de Algerabrug in Krimpen aan den IJssel.
• De trap aan de linkerkant van de Algerabrug in Krimpen aan den IJssel. Foto: Floris Bakker

Fietslift geplaatst aan trap Algerabrug

Algemeen 2.988 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Aan de betonnen trap aan de linkerkant van de Algerabrug in Krimpen aan den IJssel wordt zaterdag een fietslift geplaatst. Daarom is de trap op deze dag gesloten.

De lift is een elektrische band aan beide zijden van de trap. De band helpt fietsers om hun fiets de trap omhoog - en aan de andere zijde van de trap - omlaag te krijgen. De kosten voor het plaatsen van de trap deelt de gemeente Krimpen aan den IJssel met de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam - Den Haag. 

Vast
De drie overheden hopen dat het nieuwe systeem een blokkade wegneemt voor fietsers, zodat meer mensen met de fiets in plaats van met de auto ver de Algerabrug gaan. Op de brug staat het autoverkeer regelmatig vast. De komende twee jaar wordt dit volgens de gemeente alleen maar erger door werkzaamheden aan de grote kruising onderaan de brug.

De fietslift is makkelijk in gebruik. Fietsers klikken de fiets erin, waarna ze deze - met ondersteuning van de rolband - makkelijk de trap opduwen. Bij het afdalen remt de band de fiets af. Zo kom je als fietser bijna zonder weerstand veilig omhoog en omlaag. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden